Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
The Walking Dead

The Walking Dead

Kuolleet kävelevät ja maailma vikisee vieressä Matin tutkiessa Telltale Gamesin viisiosaisen seikkailupelin maailmaa.


Telltale Gamesin monia palkintojakin voittanut The Walking Dead -peli on mielenkiintoinen tapaus monellakin tapaa. Huippusuositun TV-sarjan tavoin se perustuu Robert Kirkmanin suosittuun sarjakuvaan, jonka henkeä se seuraa tv-sarjaa hivenen uskollisemmin.

Elävät kuolleet ovat vallanneet maailman, ja viimeiset eloonjääneet sinnittelevät päivästä toiseen kuolemanpelossaan. Sarjan tavoin pelikään ei selvitä tyhjentävästi miten hitaasti tallaavat ja tyhmänpuoleiset zombit ovat pystyneet jyräämään yli niin kodinpuolustusjoukot kuin vakituisen armeijankin. Joka tapauksessa vaara vaanii kaikkialla ja käyttökelpoisista resursseista on huutava pula.

The Walking Deadissä pelaaja omaksuu Lee Everettin roolin. Lee on mielestään väärin perustein tuomittu vankeuteen. Pelin alkuhetkistä lähtien Leen vankirooli näyttelee merkittävää osaa hahmon sisäisessä konfliktissa tämän tavatessa toisia eloonjääneitä, tärkeimpänä nuori tyttö Clementine. Näistä konflikteista ammentavat myös pelin parhaat osiot. Matkalla kohti "jotain parempaa" Lee ja Clementine törmäävät monenlaisiin hahmoihin. Osa näistä on auttavaisia tavallisia ihmisiä, jotka ovat Leen tavoin vielä sekaisin siitä, mitä on tapahtunut. Toiset taas edustavat selviytymisvietin toista ääripäätä, joka ei epäröi työntää kaveriaan bussin alle, jos oma henki on siitä kiinni. Näissä tilanteissa on hienoa päästä aukomaan päätään idiooteille, jos itsestä siltä tuntuu. Diplomaattisempikin tie on tarjolla, mutta kumpikaan ei ole sen oikeampi kuin toinenkaan. Jos kiroat pääsi sisäisesti tv-sarjojen hahmojen tyhmiä päätöksiä, tämä on oikea peli sinulle.

The Walking Dead
The Walking DeadThe Walking Dead
The Walking Dead