LIVE
HQ
logo hd live | Harold Halibut
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      arviot
      Tiger Woods PGA Tour 14

      Tiger Woods PGA Tour 14

      Tiger Woodsin merkitys nimikkopelissään vähenee entisestään, kun sarjan uusin tarjoilee annoksen golfin historiaa. Pieniä viilauksia lukuun ottamatta uusi painos on hyvin samanlainen kuin viime vuoden versio: vähän parempi kuin edeltäjänsä, mutta vain vähän.

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ

      Electronic Artsin golfailu hallitsee edelleen lähes suvereenisti lajityyppinsä markkinoita, koska kilpailijoita ei juuri ole. Sarja on ominut myös lukuisan joukon tärkeimpiä lisenssejä, joten pelaaminen tuntuu hyvin paljon samalta kuin katselisi televisiosta kisoja.

      Tänä vuonna kokonaisuuden paras puoli on muun muassa se, ettei peli ole yhtä vaikeasti lähestyttävä kuin ennen. Ensin näytetään uudistuksia esittelevä video, jonka jälkeen kehotetaan pelaamaan erityinen opastusosio. Tutoriaali on hyvin yksinkertainen, mutta opettaa juuri oikeat asiat alkuun pääsemiseksi. Sarjan ongelmana kun on pitkään ollut juurikin se, että itse pelaaminen meinaa hukkua valikoiden ja pelimuotojen sekaan. Veteraanit osaavat tietenkin suunnata heti huomionsa oikeisiin asioihin, mutta toimintojen selkiyttäminen on silti kaikkien etu.

      Tiger Woods PGA Tour 14

      Merkittävin uudistus on tänä vuonna Legends of The Majors, jossa käydään kronologisesti golfin historiaa 1800-luvun jälkipuoliskolta nykypäivään. Pelaajalle tulevat tutuiksi niin menneisyyden kentät ja pelivälineet kuin kolopallottelun suuret legendatkin. Legendoja pelataan yhteensä yhdeksällä golfarilla, kuten Arnold Palmerilla, Jack Nicklauksella ja tietenkin Tiger Woodsilla.

      Tämä on mainos:

      Itse pallottelu on edelleen vain sitä golfia, mutta mielenkiintoisen pelimuodosta tekee sen opetuksellinen luonne historiaan. Muita havaittavia uudistuksia on LPGA Tour, ja tätä "leidien" sarjaa pääsee tietenkin pelaamaan vain naishahmoilla; joko valitsemalla yhden kuudesta naispelaajasta tai tekemällä kokonaan oman.

      Pelin sisäinen klaanituki on edelleen Country Club, joissa yhteen kerhoon voi nyt liittyä peräti 100 jäsentä, jotka voivat keskustella keskenään oman äänichatin avulla. Toiminto lienee ihan hyvä muilla alustoilla, mutta Xboxilla se on aivan turha hyvin toimivan party chatin ansiosta. Ympäristöolosuhteet kierroksen aikana ovat entistäkin muokattavammat, sillä nyt voi valita myös vuorokaudenajan. Pelillisesti valaistuksen määrällä ei ole hirveästi merkitystä, mutta uudistus ei ainakaan haittaa kokonaisuutta.

      Tiger Woods PGA Tour 14Tiger Woods PGA Tour 14

      Viimeisenä viilauksena oman golfarin tuunaamista on yksinkertaistettu juuri oikeista paikoista: japanilaisista roolipeleistä tuttu numeroiden kanssa puljaaminen on tänä vuonna aivan minimissä. Lyöntityylejä on valittavissa 24 erilaista, joista kärsivälliset pelaajat löytävät itselleen sopivan ajan kanssa. Muut tyytynevät ottamaan pelin tarjoaman oletustyylin, koska animaation lisäksi "swingeissä" ei ole suurta eroa.

      Tämä on mainos:

      Varsinainen pelaaminen tuntuu sekin yksinkertaisemmalta kuin aiemmin, mutta niin ikään juuri oikeista paikoista. Enää ei tarvitse keskittyä kaikenlaisten käyrien ja numeroiden analysointiin, vaan kierroksen painopiste siirtyy olennaiseen eli rentouttavaan pelaamiseen. Valmentaja ei enää heilu vieressä hölöttämässä, vaan lyöntiin keskityttäessä kaiuttimista kuuluu vain tuulen humina ja lintujen laulu. Mukana on myös uusi vaikeustaso Simulation, joka poistaa kaikki apupyörät ruudulta. Tämä tietenkin muuttaa pelaamisen kertarykäyksellä todella vaikeaksi.

      Pelattavia kenttiä on 20, joista seitsemän on kokonaan uusia. Tietenkin ladattavana tavarana voi hankkia lisää ratoja pilvin pimein, mutta silloin täytyy olla valmis latomaan taalaa tiskiin. Pelikelpoisia ammattilaisia on valittavana peräti 33, joista kuusi on uusia kasvoja. Siitä huolimatta paras tapa on edelleen tehdä oma hahmonsa, ja raivata sitten tiensä amatööriluokasta maailmanmaineeseen uratilassa.

      Graafisesti Tiger Woods PGA Tour 14 näyttää identtiseltä edellisen version kanssa. Erona ovat kuitenkin syvän siniset valikot, joiden asettelu muistuttaa nykyisiä älypuhelimia. Pelimuotojen plärääminen on kieltämättä varsin jouhevaa, ja valittu väri on rauhoittavampi verrattuna aiempien vuosien vihreään linjaan. Teknisesti harmina ovat kuitenkin latausajat, joita on paljon ja jotka kestävät juuri hitusen liian kauan. Musiikki on vähemmän konemaista, jopa rauhoittavaa. Tämä antaa koko pelin aloitukselle rennon tunnelman, joka jatkuu myös kierroksen aikana. PGA TOUR -pelit ovat aina olleet parhaimmillaan juuri rentoutumistarkoituksessa, ja lopultakin audiovisuaalinen esitys alleviivaa tätä.

      Uusi vuosi on tuonut taas uuden Tiger Woods PGA Tourin, mutta nyt entistäkin aloittelijaystävällisemmässä muodossa, veteraaneja silti unohtamatta.

      HQ
      07 Gamereactor Suomi
      7 / 10
      +
      Rauhoittava ulkoasu, levollinen musiikki, selkeämpi päävalikko, vahva linkittäminen golfin historiaan
      -
      Pieniä viilauksia lukuun ottamatta hyvin samanlainen kuin ennenkin
      overall score
      is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

      Aiheeseen liittyviä tekstejä

      0
      Tiger Woods PGA Tour 14Score

      Tiger Woods PGA Tour 14

      ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

      Tiger Woodsin merkitys nimikkopelissään vähenee entisestään, kun sarjan uusin tarjoilee annoksen golfin historiaa. Pieniä viilauksia lukuun ottamatta uusi painos on hyvin samanlainen kuin viime vuoden versio: vähän parempi kuin edeltäjänsä, mutta vain vähän.



      Ladataan seuraavaa sisältöä