Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
NBA 2K14

NBA 2K14

2K Sportsin uusi koripallopeli ei petä koviakaan odotuksia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

2K Sportsin NBA-sarja on hallinnut koripallopelien sarjaa jo vuosien ajan. Varsinkin NBA 2K11 räjäytti pankin. Michael Jordanin uran huippuhetkiin keskittyvä pelimuoto tarjosi mahtavan nostalgiatripin. Seuraavassa osassa päästiin näkemään muun muassa mustavalkoisia pelilähetyksiä ajalta, jolloin kolmen pisteen sääntöä ei ollut vielä edes keksitty. NBA 2K14 tuo kuvioihin jälleen uuden pelimuodon, mutta tällä kertaa ei matkata ajassa taaksepäin. Nyt tarjoutuu tilaisuus asettua nykyajan supertähden LeBron Jamesin lenkkareihin.

NBA 2K14 näyttää ensisilmäykseltä samalta kuin pari edellistä osaa, mutta totuus on aivan muuta. Pinnan alla hyrräävää pelimoottoria on viilattu entistäkin paremmaksi ja uuden pelimuodon lisäksi myös vanha Crew-moodi tekee paluun.

NBA 2K14

LeBron James on eräs tämän hetken parhaimmista koripallon pelaajista, ja 2K on rakentanut miehen ympärille aivan oman pelimuodon. LeBron's Path to Greatness tarjoaa kaksi mahdollista tulevaisuutta miehen uralle. Hän voi rakentaa uransa nykyisen joukkueensa Miami Heatin riveissä tai sitten hän voi suunnata maailmalle. Kaikkia tulevaisuuden otteluita ei kuitenkaan päästä pelaamaan, sillä tarjolla on erikoisempia skenaarioita. Jokaisessa on eri tavoite, jonka saavuttamisesta palkitaan pisteillä. LeBron voi esimerkiksi joutua pelaamaan pelintekijän paikalla, koska Chalmers ja Cole ovat molemmat loukkaantuneet. Tällöin tarkoituksena on hankkia pisteiden ohella mahdollisimman paljon syöttöpisteitä. Pelimuodosta saavat tietysti eniten irti LeBronin fanit, mutta pelimuoto on mielenkiintoinen lisä muiden rinnalle ja osoittaa hyvin sen, että 2K on valmis kokeilemaan uusia uria pelisarjansa kanssa.

Tämä on mainos:

NBA 2K14 parantaa tekoälyä entisestään, ja joukkuepeli on entistä järkevämpää. Pelikavereille voi halutessaan antaa muutamia yleisiä käskyjä, kuten "säilyttäkää sopivat välimatkat" tai "liikkukaa vapaasti". Jotain tekoälystä kertoo se, että onnistuneiden hyökkäysten luominen luonnistuu jo näiden avulla. Pelaajat reagoivat järkevästi pallollisen pelaajan liikkeisiin, eivätkä kasaudu missään vaiheessa tietyille alueille. Lisäksi puolustuksessa on muutamia uusia vaihtoehtoja, ja puolustuksen saa helposti vastaamaan vastustajan pelityyliä.

Mielestäni paras tapa pelata löytyy edelleen pelikuvioista. Erilaisia etenemismalleja tarjoavien hyökkäyskuvioiden opetteluun kannattaa varata aikaa, sillä ne avaavat runsaasti erilaisia vaihtoehtoja hyökkäystilanteisiin. Tänä vuonna homman voi jättää myös tekoälyn huoleksi, sillä yhdellä näppäimenpainalluksella kone valitsee tilanteeseen sopivan pelikuvion. Mistään satunnaisesta arvonnasta ei ole kyse, sillä järjestelmä osaa ottaa huomioon esimerkiksi erässä jäljellä olevan ajan. Ominaisuus on hyvä myös sarjaan ensikertaa tutustuville. Oman joukkueen vahvuuksia ei tarvitse tuntea etukäteen, sillä parhaat pelaajat saavat eniten mahdollisuuksia korin yrittämiseen.

Nettipuolella mennään tutuilla linjoilla. Keräilykortteihin perustuva MyTeam tarjoaa viihdettä kaikille, jotka pitävät EA:n peleistä tutuista Ultimate Team -pelimuodoista. Korttipakkojen ostoon tarvittavia kolikoita tipahtelee kaikista mahdollisista pelimuodoista, joten oma kokoelman kartuttaminen onnistuu helposti. Netissä voi myös pelata yksittäisiä otteluita tai sitten voi osallistua nettiliigaan. Tänä vuonna paluun tekee myös pari vuotta poissa kuvioista ollut Crew-pelitila. Siinä useat pelaajat voivat ladata MyCareerissa luodun koripalloilijansa verkkoon katukorisotteluita varten. Parhaimmillaan kentällä voi olla 10 pelaajaa. Harmittavasti omilla pelaajilla ei voi pelata normaaleja otteluita. Itse en hirvittävästi lämpene katukoripallolle, sillä se eroaa niin paljon normaaleilla areenoilla pelattavista otteluista. Ehkä ensi vuonna pääsemme pelaamaan myös tällaisia pelejä? Nettipelit toimivat myös teknisestä näkökulmasta, vaikka ohjauksessa oli havaittavissa pientä viivettä. 2K Sports on selvästi panostanut tähänkin puoleen, mikä on erittäin hyvä asia.

NBA 2K14
Tämä on mainos:

NBA 2K14:n ottelut näyttävät ja tuntuvat autenttisilta koripallopeleiltä. Jokaisella areenalla on oma kamerakuvakulmansa, joka pyrkii imitoimaan kyseisen areenan oikeita kameroita. Joissain ollaan vähän korkeammalla ja toisissa taas pari penkkiriviä alempana. Tämä saattaa kuulostaa mitättömältä, mutta se saa pelit tuntumaan televisiolähetyksiltä. Areenat ovat myös autenttisen näköisiä, ja jopa parketit kiiltelevät eri tavoilla. Pelaajat näyttävät kiitettävästi esikuviltaan, ja tunnetuimmilla on omat erikoiset heittotyylinsä. Selostajat vaihtavat sujuvasti pelin tapahtumien selostamisesta joukkueiden ja pelaajien historiikkien ruotimiseen. Uutta dialogia on nauhoitettu jälleen runsaasti, joten samoja juttuja ei kovin usein kuule. Ainoat napinat tulevat ajoittain rumista, ennen ottelua nähtävistä pelaajien potreteista, jotka näyttävät todella suttuisilta. Myös animaatioissa on ajoittain pieniä kummallisuuksia, mutta nämä ovat pieniä vikoja muutoin näyttävässä pelissä.

Entistä parempi tekoäly, yhdellä pikanäppäimellä valikoituva paras pelikuvio, Crew-pelimuodon paluu ja juonellinen pelimuoto LeBronin uran muotoutumisesta ovat sarjan uusimman osan valtteja. Lisäksi perinteiset Association- ja MyCareer-pelimuodot koukuttavat edelleen tehokkaasti. Pienistä kauneusvirheistä huolimatta toteutus on läpi pelin korkeatasoista. Tässä on vahva ehdokas vuoden urheilupeliksi.

HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Entisestään hiotumpi tekoäly, kone osaa valita automaattisesti hyvät pelikuviot, Crew-pelimuodon paluu, suurimmaksi osaksi peli on uskomattoman hienon näköinen ja kuuloinen
-
LeBronin uran seuraaminen ei välttämättä kiinnosta kaikkia, Crew keskittyy ainoastaan katukorikseen, nettipuolella edelleen pientä viivettä, muutamat kauneusvirheet muutoin näyttävässä pelissä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
NBA 2K14Score

NBA 2K14

ARVIO. Kirjoittaja Eerik Rahja

Uusi sukupolvi ja uudet kujeet. Säväyttääkö 2K Gamesin suosittu koripallopeli Playstation 4 -versiona?

2
NBA 2K14Score

NBA 2K14

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

Parempi tekoäly, pikanäppäimellä valikoituva paras pelikuvio, Crew-moodin paluu ja juonellinen pelimuoto LeBron Jamesin uran muotoutumisesta ovat NBA 2K14:n valtteja.

3
LeBron James valikoi NBA 2K14:n musiikit

LeBron James valikoi NBA 2K14:n musiikit

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

LeBron James ei pelkästään komista tulevan NBA 2K14:n kantta, vaan hän on myös valikoinut peliin tulevat biisit. Tämän lisäksi Jamesin kerrotaan olevan vastuussa joistakin "tärkeistä pelielementeistä".Ladataan seuraavaa sisältöä