Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
WWE 2K14

WWE 2K14

2K Gamesin uusimmassa showpainissa on historian sivujen havinaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pidin WWE Smackdown vs Raw -pelisarjasta. Varsinkin 2006 ja 2007 olivat Playstation 2:lla todella hyviä pelejä. Sen jälkeen iski kyllästyminen, sillä painipelit alkoivat olla saman toistoa vuosi vuoden jälkeen. Viime vuoden WWE 13 herätti jälleen kiinnostuksen sarjaa kohtaan, ja WWE 2K14 onnistuu parantamaan pelikokemusta piirun verran.

WWE 2K14 vetoaa etenkin nostalgianälkäisiin pelaajiin. Tarjolla on lähes 30 vuotta showpainin suurimman tapahtuman Wrestlemanian historiaa. Yli 45 ottelua tarjoavassa pelimuodossa lähdetään liikkeelle kultaiselta 80-luvulta, jolloin kehässä ottivat toisistaan mittaa sellaiset painilegendat kuin King Kong Bundy, "Macho Man" Randy Savage ja Sgt. Slaughter. Vuosien vieriessä 90-luvulle päätähdet vaihtuvat ja lavan valloittavat muun muassa Bret "Hitman" Hart ja Shawn Michaels. 2000-luvun alussa kehää tärisyttivät The Rock ja Steve Austin ja heidän jälkeensä esiin marssitetaan sellaisia henkilöitä kuin Edge, Triple H ja Chris Jericho. Historiikin päättää katsaus viiden viimeisimmän Wrestlemanian otteluihin, joissa tulee mukaan muun muassa Brock Lesnar.

Historiikki ei ole pelkkä kokoelma tavallisia otteluita, vaan jokainen ottelu on suunniteltu näyttämään mahdollisimman tarkasti esikuvaltaan. Värit, fontit ja erilaiset kuvaa muokkaavat filtterit tuovat vanhimmissa otteluissa mieleen vanhat putkitelevisiot. Lisäksi jokaiseen matsiin on mallinnettu sen ratkaisevat hetket. Ne voivat olla liikkeitä, jotka pelaajan täytyy suorittaa, ja välillä mukana on myös refleksejä vaativia quick time event -haasteita. Välillä ottelun tavoitteet muuttuvat lennosta, mikä tuo niiden pelaamiseen yllätyksellisyyttä. Otteluissa riittää mielenkiintoisia juonenkäänteitä ja muistettavia hahmoja. Osa matseista esitellään autenttisilla videoilla, mikä luo niihin hyvin tunnelmaa.

WWE 2K14WWE 2K14
Tämä on mainos:

Toinen pelimuoto keskittyy myös Wrestlemaniaan, ja kyseessä on Undertakerin 21 ottelun voittoputki. Pelaaja voi asettua Undertakerin saappaisiin, jolloin tarkoituksena on puolustaa titteliä alati kasvavaa vastustajalaumaa vastaan. Tai sitten voi hypätä haastajan saappaisiin ja yrittää The Deadmanin kukistamista. Nämä haasteottelut ovat todella vaikeita ja mukana on tietenkin myös hieman "maagisia" tapahtumia. Esimerkiksi Kanella pelatessani olin juuri kukistamassa Undertakerin, kun valot yhtäkkiä sammuivat. Seuraavassa hetkessä hän oli takanani ja kukisti minut Tombstone Piledriver -liikkeellä. Tällaiset tilanteet sopivat otteluiden tunnelmiin, mutta samalla ne tuntuvat hieman epäreiluilta.

Näiden historiallisten hetkien lisäksi peli tarjoaa valitettavan vähän uutta sisältöä. Painimaailmaa mallintavaan Universe-pelimuotoon on tullut pieniä päivityksiä, ja esimerkiksi painijoiden välisten kiistojen seuraaminen on nyt helpompaa. Yksittäisiin otteluihin on tuotu uusi ottelutyyppi, joka kantaa nimeä I Quit. Siinä vastustaja täytyy saada minipelin avulla sanomaan "I quit", mutta into tällaisiin otteluihin kuoli jo ensimmäisen kerran jälkeen. Yksittäisiin painijoihin keskittyviä tarinoita ei ole valmiina mukana, mutta fanien askartelemia juonikuvioita voi ladata helposti. Osa niistä on laadukkaita, osa suorastaan kauheita.

Sarjan pelimoottori kaipaisi uudistusta. Tai ehkä jossain vaiheessa koko roskan voisi suunnitella uudestaan alusta lähtien. Nykyisellään muun muassa liikkuminen ja erilaisten otteiden välillä vaihteleminen näyttää todella tönköltä. Monen painijan ottelut ovat myös kankeita ja näyttävät vain kokoelmalta yksittäisiä kaksintaisteluja. Miinusta ropisee myös törmäysfysiikoista, jotka toimivat välillä miten sattuu.

Nettipuolella asiat toimivat vaihtelevasti. Välillä ottelut rullaavat lähes yhtä sulavasti kuin yksinpelissä, mutta ajoittain matsit hyytyvät pahasti. Viiveestä ei missään vaiheessa päästä kokonaan eroon, ja sen vuoksi etenkin vastaliikkeiden ajoittamiset ovat puhdasta arpapeliä. Moninpeli toimiikin parhaiten samalla konsolilla.

Tämä on mainos:

WWE 2K14 kärsii juuri teknisestä patinasta, joka kangistaa showpainia turhaan. Sisältö ansaitsisi paremmat puitteet, koska pohjimmiltaan kyseessä on pitkästä aikaa sellainen painipeli, jota jaksaa taas pelata, kiitos 30 vuoden mittaisen Wrestlemania-historiikin.

HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Wrestlemanian historiallisista otteluista riittää runsaasti hupia, vahva panostus vanhoihin painijoihin ja otteluihin, Undertakerin voittoputken rikkominen eri painijoilla on hauskaa
-
Pelimoottori tuntuu jo antiikkiselta, nettipelit toimivat miten sattuu, tarjoaa vähän uutta historiallisten pelimuotojen ulkopuolella
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

6
WWE 2K14Score

WWE 2K14

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

2K Gamesin uusimmassa showpainissa on historian sivujen havinaa. Vanhentunut pelimoottori vain verottaa pisteitä.

0
WWE 2K14 lupaa kuolemattomuutta

WWE 2K14 lupaa kuolemattomuutta

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

WWE 2K14:n debyyttitraileri lupailee kuolemattomuutta ja mahdollisuutta nousta legendaksi showpainin gladiaattorikehässä.Ladataan seuraavaa sisältöä