Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Lego Marvel Super Heroes

Lego Marvel Super Heroes

On hirvittävää astua huomaamattaan Lego-palikan päälle. Vielä hirveämpää on kun ne yrittävät valloittaa maailman.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Lego-palikat ovat muuttuneet virtuaalisiksi kultaharkoiksi huikeasti menestyneiden lisenssipelien ansiosta. Seikkailemaan on päästy muun muassa Star Warsin ja Harry Potterin maailmoissa, ja tällä kertaa on vuorossa Marvelin laaja supersankarien sekä -kätyreiden kirjo. Uutuutena aikaisempiin lisenssijulkaisuihin mukana on tarinavetoisen etenemisen lisäksi myös vapaasti tutkittava New York omine sivutehtävineen sekä tavoitteineen.

Lego Marvel Super Heroesin juonikuvio on lapsellisen simppeli. Superpahisten joukkio on lyönyt ilkeät päänsä yhteen ja saanut haltuunsa palasia Hopeasurffarin kosmisia voimia omaavasta laudasta. Dr. Doomin ja Lokin johtamaa kätyriliigaa vastaan nousevat tutut tiimit Kostajista Ryhmä-X:ään kymmenien muiden Marvelin universumin hahmojen kera. Valikoima sisältää kokonaisuudessaan kutkuttavat 150 erilaista hahmoa, ja kansikuvatähtien ohella joukosta löytyy myös tuntemattomampia sivuhahmoja sekä muutama pelin omakin figuuri. Jokaisella hahmolla on omat erikoiskykynsä aina lentämisestä telepatiaan, joita hyödynnetään erilaisten pulmien ratkonnassa. Tiimijäsenten välillä voi vaihdella napinpainalluksella tai kaverin voi istuttaa aisaparin ohjaksiin.

Juonen sijasta tarinatilan suurin kantava voima on sen itseironinen huumori. Kapteeni Amerikka alleviivaa patrioottisuuttaan jokaisella suunvuorollaan, ja Hämähäkkimies kertoo lähtevänsä kotiin angstaamaan. Viittausten lisäksi myös Lego-maailma antaa mahdollisuudet omaperäiselle komiikalle, jonka ansiosta vaikkapa palikkaraajojen viipaloiminen on hauskaa eikä brutaalia. Vaikka pelaaminen onkin vain helppoa tasoloikintaa ja hack'n'slashia erilaisilla hahmoluokilla, on yksioikoisuus onnistuttu kätkemään vaihtelevuuden sekä lukuisten sivutehtävien taakse. Irtaimistoa murskaamalla saadaan Lego-valuuttaa, ja ajoittain rikotuista palasista voi rakentaa jotakin täysin uutta etenemistä pönkittämään.

Lego Marvel Super HeroesLego Marvel Super Heroes
Hahmokaarti on valtava ja käsittää yli 150 yksilöä tunnetuista sankareista ja konnista tuntemattomampiin. Jopa Stan Lee on mukana pelat-tavana hahmona.
Tämä on mainos:

Uusia hahmoja sekä tapahtumapaikkoja Asgardista meren alle esitellään kosolti hauskojen välivideoiden merkeissä. Kentät ovat kuitenkin melko pitkiä, ja joskus pulmien ratkaisu tuntuu epätyydyttävältä. Pelkästään sillan rakentaminen voi hyvinkin vaatia erikoiskykyjen käyttöä, ympäristön tuhoamista ja kasaamista sekä kahakointia rivisotilaita vastaan, jolloin samalla tasolla pyöritään jo vähän liiankin kanssa. Pomotaistelut voitetaan muutamalla iskulla kaavoja toistaen, ja etenkin tällöin alkaa kaivata nopeampaa rytmitystä tai muuta vaihtelua toimintaan.

Tarinan rinnalle rakennetut New Yorkin kadut ovat täynnä lisähahmoja, minipelejä sekä pieniä sivuhommia. Lentokykyisillä hahmoilla voi kiitää miten haluaa, mutta käytössä on myös S.H.I.E.L.D.:n ja oman käden oikeuden tarjoamia kulkuneuvoja. Kansalaiset luovuttavat mielellään ajoneuvonsa sankarin käyttöön. Pelialueella riittä tutkittavaa tunneiksi, vaikkei se Rockstarin pelien vertainen olekaan. Valitettavasti pelin piirtoetäisyys ei laajuutta täysin tue, vaan asukkaat saattavat ilmestyä eteen täysin tyhjästä tai kadut ammottavat autioina.

Huumorilla ja tuhdilla tekemisellä varustettu Lego Marvel Super Heroes on leppoisaa puuhastelua sarjakuvafaneille, mutta hilpeä Lego-maailma toimii pelkästään Kostajia tuntevillekin. Harvat bugit ja paikoittainen junnaus ovat vain pieni riesa hauskanpidon tiellä, mutta eivät pilaa pelin hyviä puolia.

HQ
Tämä on mainos:
Lego Marvel Super Heroes
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Avoimen maailman seikkailut, loistavaa huumoria, runsaasti hahmoja
-
Pienet bugit, etenee välillä hitaasti
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

6
Lego Marvel Super HeroesScore

Lego Marvel Super Heroes

ARVIO. Kirjoittaja Raine Laaksonen

On hirvittävää astua huomaamattaan Lego-palikan päälle. Vielä hirveämpää on kun ne yrittävät valloittaa maailman.

0
Lego Marvel Super Heroes myi kultaa

Lego Marvel Super Heroes myi kultaa

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

Suosituksi osoittautunut Lego Marvel Super Heroes on palkittu Figman toimesta kultalevyllä yli 10 000 kappaleen myynnistä PlayStation 3:lle Suomessa.

6
Mitä tapahtuu kun Lego kohtaa Thorin?

Mitä tapahtuu kun Lego kohtaa Thorin?

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

Thor: The Dark World ilmestyy elokuvateattereihin kuun lopussa, ja TT Gamesin väki on värkännyt elokuvan julisteesta tietysti Lego-henkisemmän version.Ladataan seuraavaa sisältöä