Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Mario Party: Island Tour

Mario Party: Island Tour

Taskukokoiset bileet eivät pärjää isommilleen.


Facebook
TwitterReddit

Mario Party -pelisarja on ollut suht varma suorittaja pitkän historiansa aikana. Muutamaa epäonnisempaa poikkeusta lukuun ottamatta putkimiehen pippalot ovat tarjonneet aina hauskaa pelattavaa illanviettoihin. Siksi suurin osa sarjan peleistä on loogisesti julkaistu pöytäkonsoleille. Kannettavalla konsolilla kuvio kuitenkin muuttuu hieman. Jos ja kun moninpeliseuraa ei aina ole tarjolla, pelin pitäisi pystyä viihdyttämään myös satunnaisia yksinpelihetkiä. Juuri tähän ongelmaan Mario Party: Island Tour pyrkii vastaamaan.

Perusrakenne on samanlainen kuin muissakin Mario Party -peleissä. Luvassa on siis lautapelihenkistä nopanheittoa ja välissä vähän minipelejä. Yksinpelaajille peli tarjoaa minipelejä Bowserin tornissa kevyen seikkailun merkeissä. Nopanheittoonkin tarjotaan hyvin vaihtelua, erälläkin pelilaudalla edetään hauskalla korttipohjaisella systeemillä.

Mario Party: Island TourMario Party: Island Tour

Minipelit ovat tasaisen hyvä sakki, tosin ilman varsinaisia huippuhetkiä. Jokainen minipeli on sekunnissa opittava yksinkertainen kokonaisuus, mikä periaatteessa pitää pelin temmon varsin vauhdikkaana. Nopean oppimisen huonona puolena pelit ovat varsin samankaltaisia keskenään, eikä vaihtelua ole läheskään tarpeeksi. Välillä hakataan nappeja, välillä keikutellaan laitetta ja toisinaan vain toivotaan parasta. Erilaisia ohjausvaihtoehtoja minipeleissä on varsin vähän, joten kun ne muutamat on oppinut, minipelit hanskaa entistäkin nopeammin.

Yksinpelissä tämä on oikea ongelma. Bowserin tornissa ei ole pienen tuurielementin lisäksi muuta sisältöä kuin minipelit ja pomomatsit, joten samojen juttujen toistaminen alkaa nopeasti puuduttamaan. Pomomatseissa on onneksi rutkasti ideaa ja niiden kimppuun käy mielellään. Hyvä niin, sillä kaiken mahdollisen avatakseen myös Bowserin torni tulee selvittää useaan otteeseen.

Pelilautojen kohdalla ongelma tulee lähinnä pienestä koosta. Laudat ovat periaatteessa erittäin hyviä ja loppuun asti suunniteltuja, mutta ne loppuvat kesken. Esimerkiksi erinomainen korttipelivariaatio nopanheitosta on ohi varttitunnissa, mikä jättää suuhun haljun maun. Peli on suunniteltu nopeaa viihdettä ajatellen, minkä vuoksi salamamatsit puolustavat paikkaansa, mutta olisi noita nyt pidempäänkin pelannut.

Mario Party: Island Tourin moninpelin kohdalla tulee lisää ongelmia, sillä nettipeliä ei ole. Moninpeli hoituukin maksimissaan neljän 3DS-laitteen välityksellä, onneksi ainoastaan yhden laitteen vaatien. Asia ei vain tälläkään kertaa ole aivan yksinkertainen. Koska pelilaudat on suunniteltu nopeita yksinpelejä varten, moninpeli loppuu juuri kun alkaa olla hauskaa. Harmi, sillä juuri hyvällä moninpelillä elinikä olisi kasvanut roimasti.

Mario Party: Island TourMario Party: Island Tour

Mutta ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin. Esillepano on nintendomaiseen tyyliin esimerkillisen hyvää, käyttöliittymä ja ohjaus on selkeää, avattavaa roinaa piisaa ja kontrollit ovat hiotut. Vaikka matsit loppuvatkin lyhyeen, peliin tarttuu kaikesta huolimatta aina varsin mielellään.

Marion bileet eivät oikein tunnu sopivan kannettavaan muotoon. Se, mikä on hauskaa kaveriporukalla television ääressä, on itse asiassa aika valjua jokaisen napottaessa oman laitteensa ääressä - siitäkin huolimatta että kyseinen skenaario kuvastaa nykypäivää kivuliaan hyvin. Suurin vika koko pelissä on sen loppuminen aina kesken, oli kyse sitten pelilaudoista, minipeleistä tai melkeinpä mistä tahansa muusta. Säästöliekillä ei saada aikaan pitkäkestoista hupia.

06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Mukavia pelilautavariaatioita, minipelit ovat ihan hyviä, nätti ja kiva
-
Pelit loppuvat lyhyeen, rampautettu moninpeli, minipeleissä on liian vähän vaihtelua
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score