Suomi
Gamereactor
arviot
Bangai-O Spirits

Bangai-O Spirits

Pieni japanilainen pelitalo Treasure on erikoistunut 16 vuoden toimintansa aikana räiskintäpeleihin. Vuosituhannen taitteessa Nintendo 64- ja Dreamcast-konsoleille julkaistu Bangai-O oli yksi Treasuren hienoimmista peleistä, mutta jäi valitettavasti vähälle huomiolle. Peli saa erinomaisen jatko-osan DS:lle julkaistusta Bangai-O Spiritsistä. Lajityypin ystävillä on aihetta iloon.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Bangai-O Spirits on kaksiulotteinen peli, jossa Bangai-O -robotilla liikutaan kentissä vapaasti ja ammutaan kaikkiin suuntiin. DS:n ohjaimista robotille on varattu kaksi nappia hyökkäyksiä varten, jotka saa valita seitsemästä vaihtoehdosta. Tarjolla on esimerkiksi pesäpallomaila, kimpoilevia ja hakeutuvia ammuksia sekä kaiken edestään tuhoava samuraimiekka, joka kuitenkin jättää Bangai-O:n haavoittuvaiseksi takaa tuleville hyökkäyksille. Lisäksi Bangai-O:lla on taito rynnistää eteenpäin riippumatta valituista kyvyistä.

HQ

Taistelumekaniikan tekee mielenkiintoiseksi päätynappeihin asetettavat ex-hyökkäykset, jotka kuluttavat yhden palkin kolmitasoisesta voimamittarista. Tuhoutuneet viholliset jättävät jälkeensä ex-mittaria täyttäviä hedelmiä. Myös ex-hyökkäyksiä on seitsemän, joiden tehoja voi kasvattaa valitsemalla saman ominaisuuden kuin normaalihyökkäyksessä. Kaikki vaihtoehdot tuovat pelaamiseen nyansseja, mutta yhdellä hyväksi kokemallaan yhdistelmällä voi pelata koko peliä.

Pääpiirteittäin ex-hyökkäyksiä käytetään räjäyttämään ohjuksia, joko kohdistetusti tai kaikkialle singoten. Ex-hyökkäyksen painaminen pysäyttää Bangai-O:n ja ruudulle tulee aina sataan asti laskeva mittari. Luku kertoo kuinka monen ohjuksen hyökkäys on tulossa. Myös viholliset ampuvat hurjalla tahdilla ja taistelun juju on siinä, että mitä lähemmäksi vihollisten ammukset pääsevät, sitä moninkertaisemmaksi tulee Bangai-O:n ex-räjähdys. Tarkkaan mietitty taistelusysteemi on monipuolinen ja nopeasti omaksuttava.

Pelin värikäs ja persoonallinen grafiikka näyttää upealta. Ammuksia ja toimintaa on ruudulla uskomaton määrä, mutta pelaaminen on siitä huolimatta selkeää. Pelaaja on aina tilanteen hallinnassa. Huima hektisyys pakottaa DS:n kärsimään jatkuvasta ruudunpäivityksen hidastumisesta. Yllättäen tämä ei muodostu ongelmaksi, vaan antaa paremman kontrollin pelaajalle ammusten väistelyyn ja ex-hyökkäysten lataamiseen. Äänipuoli ei ole yhtä tyylikästä, sillä laimeat tehosteet ja suppea musiikkivalikoima jättävät toivomisen varaa.

Bangai-O Spirits muodostuu hauskasta opastusjaksosta ja yli 160 omalaatuisesta kentästä. Pelin sisältö on avoinna heti alusta alkaen, eikä peli palkitse saavutuksia tai kenttien läpäisemistä mitenkään. Tämä on uskalias, mutta toimiva ratkaisu pelintekijöiltä. Pelaaminen on itsessään niin hauskaa ja haastavaa, että lineaarinen yksinpeli olisi vain turhaan jumittanut pelaajan johonkin liian vaikeaan kenttään. Nyt ylitsepääsemättömän haasteen kohdatessa pelaaja voi siirtyä suoraan uuteen kenttään. Myös kenttien läpäisemisessä itsessään on tarpeeksi palkintoa. Bangai-O Spirits on todella haastava, mutta kuten hyvissä peleissä on tapana, aluksi mahdottomat kentät taipuvat läpäistäviksi taitojen karttuessa.

Tämä on mainos:

Bangai-O Spiritsin jo suurta kestoa pidentää monipuolinen kenttäeditori, jolla pystyy itse rakentamaan nopeasti suuriakin tasoja. Pelin sisäiseen muistiin voi tallettaa 24 kenttää. Netistä tai kaverin DS:stä pystyy myös lataamaan uusia kenttiä omituisen äänilatauksen kautta. Uskomattomalta kuulostava, mutta pettämätön prosessi, muuttaa kentät mp3-tiedostoiksi, jotka soitetaan DS:n mikrofoniin, jolloin kone tunnistaa ne kentiksi. Netti on pullollaan taidokkaasti tehtyjä kenttiä. Pelissä on myös moninpeli aina neljään DS-koneeseen asti - tosin ilman nettitukea.

Viihdyttävä, haastava ja yllättävä Bangai-O Spirits koukuttaa pelaamaan aina vain lisää. Peliä voi suositella varauksetta kaikille kaksiulotteisen räiskinnän ystäville. Treasure on tehnyt parhaan pelinsä sitten vuoden 2004 majesteettisen Playstation 2 -klassikko Gradius V:n.

Bangai-O SpiritsBangai-O SpiritsBangai-O SpiritsBangai-O Spirits
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
grafiikka, hauskuus, taistelusysteemi, sisällön määrä, tasoeditori
-
musiikki, äänitehosteet
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Bangai-O SpiritsScore

Bangai-O Spirits

ARVIO. Kirjoittaja Johannes Valkola

DS-käsikonsoli on saanut maanmainion räiskintäpelin takavuosien tyyliin. Eikä ihme, Bangai-O Spirits on kotoisin Japanista.



Ladataan seuraavaa sisältöä