Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Civilization Revolution 2

Civilization Revolution 2

Vaikka klassisen strategiasarjan tuominen mobiilipuolelle onkin hienoa, olisi jatko-osa voinut uudistua enemmän.

Kesäkuun lopulla julkistettiin jatko-osa Civilization Revolutionille iOS- ja Android-laitteille. Alunperin konsoleille tähdännyt strategiapeli toimi unelman lailla myös mobiilialustoilla. Firaxis Games tarjosi pelaajille sekä miellyttävän käyttäjäkokemuksen, että soveliaan tahdituksen tien päällä pelattavalle pelille. Oli myöskin positiivista, että Civilization Revolution 2 julkaistiin täyteen hintaan XCOM: Enemy Unknownin tapaan. Olisi ollut niin helppoa julkaista se freemiumina.

Lopputulos on silti hieman pysäyttävä. Civilization Revolution 2 ei tuo paljon mitään uutta pöytään. Jos hankit ensimmäisen osan lisäsisällöt, sinulla on periaatteessa jo sama peli, vieläpä moninpelin kanssa, jota jatko-osa ei tarjoa. Vaikka grafiikkaa ja käyttöliittymää onkin paranneltu, eivät ne tee pelillisesti suurta eroa, ja ne oltaisiin voitu julkaista myös suurena päivityksenä alkuperäiseen.

Civilization Revolution 2

Toinen ärsyttävä pointti syntyy pelin suhteesta suuremman sarjan kehitykseen viime vuosien aikana. Grafiikka ei ole ainoa parantunut aspekti, vaan Civilization-pelejä on uudistettu myös paljon syvemmällä tasolla. Fokus ei ole enää vain sotilaallisessa valloitustyössä, vaan mukaan ovat tulleet entistä enemmän kulttuurin ja talouden aspektit. Karttaa taas koristavat nyt heksat, joista en hevillä luovu. Niinpä Civilization Revolution 2 tuntuukin nyt terveisiltä menneisyydestä.

Tekoäly ei myöskään auta asiaa. Pelaajasta tuntuu kuin hän olisi koko ajan sodassa, koska peli suosii sotilaallisia ratkaisuja ja diplomatia tarjoaa vain hetkellisen helpotuksen. Kaikki agressio tuntuu vielä olevan suunnattuna ihmispelaajaa kohtaan, tekoälyosapuolten ollessa hyvää pataa keskenään. CR 2 ei myöskään tarjoa kattavaa selvitystä muista konflikteista, joten pelaajalle tulee helposti kiusattu olo.

Myös reitityksessä on omia omalaatuisuuksiaan, eikä yksiköiden siirtely ole niin helppoa kuin sen pitäisi olla. Älypuhelimella taas valikkojen käyttö menee sihtaamiseksi. Pidemmissä sessioissa en myöskään voinut vain tuottaa tarvittavaa vaurautta, vaan minun oli pakko tuottaa yksiköitä, joita en edes tarvinnut.

Civilization Revolution 2:een uponnutta uurastusta ei voi silti kieltää. Se näyttää upealta, ja kenties jotkut muutoksista ovat niin hienovaraisia, että ne jäivät minulta tässä huomaamatta. Jokainen molempiin peleihin tutustunut päätyy kallistumaan jatko-osan puolelle. Täyden hinnan maksaminen päivityksestä ei silti tunnu reilulta. Myös vanhempien laitteiden, kuten iPad 2:n omistajien kannattaa välttää peliä, koska sen grafiikka vaatii enemmän vääntövoimaa.

CR 2 on siltikin erinomainen peli, ja se on erinomainen kaikilla niillä tavoilla kuin edeltäjänsäkin. Pienemmät kartat ja virtaviivaistetut mekaniikat tekevät siitä täydellistä matkapelattavaa. Todellisten uudistusten ja uuden sisällön puute jää silti kaivelemaan. Peli ei kuitenkaan ole huono, se vain tarvitsisi muutaman korjauksen sekä tietysti moninpelimuodon.

Civilization Revolution 2Civilization Revolution 2Civilization Revolution 2
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Upean näköinen, parempi käyttöliittymä, tiivistettyä Civilizationia.
-
Liian sotapainotteinen, vähän uutta, ei moninpeliä.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score