Suomi
Gamereactor
arviot
Spider-Man: Web of Shadows

Spider-Man: Web of Shadows

Marvelin sarjakuvien lisenssillä siunattuja pelejä on putkahdellut markkinoille tiuhaan tahtiin trikoosankarien toimintaelokuvien vanavedessä. Tällä kertaa nipusta on nostettu Hämähäkkimies, jonka epäkiitollisena tehtävänä on putsata New York inhoista symbiooteista.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Peter Parkerin uusin seikkailu ei pohjaudu elokuvasovituksiin, vaan kyseessä on pelkän hahmokavalkadin lisensoimiseen tyytyvä avoimen maailman toimintapeli. Varjojen verkko eroaa muusta trikoopelimassasta laadullaan, sillä seittisankarin sinkoilu pitkin Ison Omenan katuverkostoa on sanalla sanoen hypnoottisen hauskaa.

Tavalliset sukankuluttajat ovat jälleen kerran vaarassa, kun mystinen symbiootti päättää ryhtyä hankalaksi. Marvelinsa lukeneet tietävät kyseessä olevan saman mönjän, joka muunsi Eddie Brockin Venomiksi, Gene Simmonsia pidemmän kielen ja Alexander Stubbia komeamman purukaluston omaavaksi pahikseksi. Venom on ryhtynyt kloonaamaan itseään symbioottipukunsa avulla. Pahisarmadan lisäksi Parker on lirissä yksityiselämänsä kanssa, sillä tunnetusti parisuhdeasiat ovat nörttimiehille huomattavasti haastavampia kuin kivitalon kokoiset loppuhirviöt.

Uusimmassa Hämiselokuvassa päähahmo sai käytettäväkseen mustan trikooversion, joka on siirretty onnistuneesti peliin. Seittiseppo pystyy vaihtamaan kalsareita nappia painamalla ja puvun väritys antaa käyttöön erilaisia supervoimia. Mustanpuhuva Hämis pystyy esimerkiksi leipomaan vastustajiensa leukaperiä henkilöautoilla ja muulla kevytirtaimistolla, kun taas seitin varassa flengailu on sujuvampaa punasinisellä kerrastolla.

Pelin tehtävärakenne on hyvin samanlainen kuin Grand Theft Auto -pelisarjassa. Hämis liikkuu ympäri vapaasti tutkittavaa New Yorkia ja suoritettavat tehtävät näkyvät kartalla erivärisinä palluroina. Kun päähahmo loikkaa valokeilan sisään, tehtävän suoritusosa alkaa. Pääjuoneen liittyvien tehtävien lisäksi Nykissä voi koluta läpi useita vapaaehtoisia tehtäviä, joissa onnistuminen palkitaan elintärkeillä kokemuspisteillä.

Tämä on mainos:

Kun tilillä on kertynyt riittävä määrä kokemusta, palkitaan pisteiden kerääminen uudella kokemustasolla, jolloin Hämis saa käyttöönsä erikoisliikkeitä. Jokaista tasonnousua kohden voi valita kaksi uutta liikettä useista vaihtoehdoista. Päätä joutuu raaputtelemaan useaan otteeseen, kun pitää tehdä päätöksiä sujuvan lähitaistelun ja vikkelän seitinheittelyn välillä. Kummallakin puvulla on kaiken lisäksi omat liikkeensä, mikä entisestään vaikeuttaa kitsaasti jaeltavien kykypisteiden hyödyntämistä. Kokemusjärjestelmä tuo mukavasti lisää syvyyttä peliin.

Peter Parkerista on tehty ilahduttavan monipuolinen ohjattava. Näennäisen yksinkertaisten kontrollien taakse kätkeytyy varsin monipuolinen liikevalikoima, joka on kaiken lisäksi varsin helposti sisäistettävissä. Web of Shadows ei ole missään nimessä uusi God of War, mutta pahisten kurittamisesta on tehty yllättävän mielekästä, etenkin huomioiden sarjakuvalisenssipelien yleisesti heikon tason.

Grafiikka menettelee, mutta kuvallista ilotulitusta odottavat joutuvat pettymään. Kaduilla risteilee kiitettävästi ihmisiä, mutta kuva sykkivästä metropolista ei välity ruudun toiselle puolelle. Peli saa kuitenkin paljon anteeksi pelialueensa koon puolesta, sillä yksityiskohtien puute on hyväksyttävä uhraus jumalattoman suuren pelialueen vuoksi.

Uusi Hämistely yllätti. Surkuhupaisten sarjakuvapelien jälkeen pahisten muksiminen seittitrikoissa on kuin virkistävä tuulahdus raikasta vuoristoilmaa. Web of Shadows ei varsinaisesti tuo mitään uutta pelimaailmaan, mutta siitä huolimatta sitä on pirun mukava pelata.

Tämä on mainos:
Spider-Man: Web of ShadowsSpider-Man: Web of ShadowsSpider-Man: Web of ShadowsSpider-Man: Web of Shadows
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
iso pelialue, mukava pelattava, yllättävän monipuolinen
-
ei mitään uutta ja ihmeellistä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • Tommy-Oliver
    Hämis ei enää heitä läppää vaan sinkoilee vakavin naamoin kohti taistelua! Spider-Man: Web Of Shadows on aivan toista maata muiden spider-man... 9/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Spider-Man: Web of ShadowsScore

Spider-Man: Web of Shadows

ARVIO. Kirjoittaja Juho Kuorikoski

Mitä mitä, hyvä Hämähäkkimies-peli? Uskottava se on, Treyarch on onnistunut sarjakuvalisenssipelissä. Tätä näkee harvoin.



Ladataan seuraavaa sisältöä