Suomi
Gamereactor
arviot
The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D

The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D

Majoran naamio palaa kolmessa ulottuvuudessa yhtä upeana kuin ennenkin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Nintendo 64 -kirjaston tähtihetkiin kuuluivat ehdottomasti Zelda-seikkailut Ocarina of Time ja Majora's Mask, jotka molemmat ovat kiikkuneet tiukasti vuodesta toiseen maailman parhaita pelejä järjestykseen laittaneilla listoilla. Näistä peleistä Ocarina of Time käännettiin kolmeen ulottuvuuteen jo 3DS-laitteen julkaisussa ja nyt Majora's Mask palaa juhlistamaan New 3DS -konsolin julkaisua.

Majora's Mask on pelimekaniikaltaan eräällä tavalla poikkeuksellinen osa koko Zelda-kaanonissa. Ocarina of Timen seikkailujen jälkeen Link löytää itsensä paikasta nimeltä Termina, jossa maailmanloppu on lähellä sillä kuu on iskeytymässä maahan 3 päivässä. 72 tuntia ei tietenkään riitä mihinkään, joten armaan okariinansa avulla Linkin on tasaisin väliajoin kelattava aikaa takaisinpäin. Tällöin maailma tietenkin Linkiä lukuun ottamatta nollautuu ja monet asiat on tehtävä uudelleen. Rahat voi sentään tallentaa pankkiin ja kerättyjä naamioita ja sen sellaisia ei tarvitse etsiä uudestaan, mutta vaikkapa pommit ja nuolet nollautuvat kellon myötä.

Ajan kanssa puljaaminen jakoi jo aikanaan pelaavan väestön kahteen koulukuntaan. Toisten mielestä systeemi oli nerokas, siinä missä toiset inhosivat tavaran rohmuamista uudestaan ja pomotaisteluiden toistamista jos luolaston ympäristöä ei ehtinyt koluta heti kokonaisuudessaan. Itse kuulun edelleen jälkimmäiseen porukkaan, mutta harmitus oli pienempi kuin muistinkaan. Samoja asioita joutuu väkisinkin suorittamaan uudestaan ja uudestaan, mutta siitä huolimatta kokonaisuus pysyy varsin sujuvana.

The Legend of Zelda: Majora's Mask 3DThe Legend of Zelda: Majora's Mask 3D
Tämä on mainos:

Tyypillisten kahdeksan luolaston sijaan Terminasta niitä löytyy ainoastaan neljä, joten pääpaino on edellistä osaa enemmän tutkimusmatkailussa ja erilaisten minitehtävien suorittamisessa. Ja puuhasteltavaa piisaa. On kalastusta, tarkkuusammuntaa, sivutehtäviä ja vaikka mitä. Minne tahansa Linkin ohjastaakin, oheistoimintaa löytyy taatusti ja ajan saa helposti vierähtämään vain puuhastellessa.

Omalaatuisen rakenteen lisäksi Majora's Maskin erityispiirteisiin kuuluvat myös tietysti nimenkin vinkkaamat naamiot, joita on 24 erilaista. Naamioilla Link voi muuttua vaikkapa Goroniksi, tai sitten esimerkiksi juosta nopeammin. Naamiot ovat kätevä lisä Zeldoista tuttuun tavaran rohmuamiseen ja antavat pelille edelleen omanlaisensa ilmeen.

Nintendo 64:llä Majora's Mask vaati lisälaitteena myydyn muistipalikan, mutta vastineeksi peli olikin sitten yksi alustansa komeimmista. 3DS-versio on niin ikään upean näköinen ja paranneltujen grafiikoiden ansiosta pelin kertakaikkisen upea visuaalinen suunnittelu pääsee elementtiinsä. Metsät, niityt, kaupungit ja luolastot näyttävät paremmilta kuin ikinä ja väriloiston sekä uhkaavan tunnelman välinen kontrasti tulee ruudulta katsojalle läpi erinomaisesti. Esimerkiksi pelin keskuksena toimiva Clock Town on uudistetussa versiossa selkeämpi suunnistaa ja silmille paljon helpompaa katsottavaa.

Uudistukset eivät ole jääneet pelkästään grafiikkapuolelle. Kuten Ocarina of Timen 3D-versiossa, myös Majora's Maskin käyttöliittymä on ulkoistettu kokonaisuudessaan kosketusnäytölle, mikä sujuvoittaa pelaamista todella paljon. Esineiden ja karttojen käyttäminen sujuu nyt vilauksessa ja varsinkin jatkuvasta naamioiden vaihtamisesta aiheutunut valikkorumba on kosketusnäytön avustuksella onnistuneesti eliminoitu.

Tämä on mainos:

Peli tukee myös Circle Pad Prota sekä New 3DS:n oikeaa tattiohjainta kameran kääntelyyn moderniin tapaan. Kumpaakaan en omista, mutta tarpeen oikea ohjaussauva olisi ollut, sillä vanhan mallinen "Link huitoo päin ruutua" -sähellys on paikoitellen todella rasittavaa. Jos ylimääräinen ohjaussauva sen sijaan on käytössä, uusituista kontrolleista on mahdoton löytää mitään valitettavaa, niin sujuvaa Majoran pelaaminen kannettavalla laitteella on.

The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D on kaikin puolin mainio julkaisupeli esittelemään uuden 3DS:n ominaisuuksia - jopa 3D näyttää nimittäin hyvältä ja toinen ohjaustatti tuo pelille epäilemättä runsaasti lisäarvoa. Ja kiillotetun kuoren alla sykkii edelleen kellontarkka sydän ja mitä miellyttävin matka Terminan maahan. Tunnelmaltaan Majora's Mask on edelleen Zelda-sarjassa ainutlaatuisen tiivis ja uhkaava, mutta erittäin vetoava. Vaikka aivan edellisen osan tasolle kokonaisuus ei nousekaan, priimaa tämä silti kauttaaltaan on.

HQ
The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Erinomaiset kontrollit, kaunis kuin mikäkin, todella tunnelmallinen, tekemistä piisaa
-
Aikamekaniikan myötä tuleva toisto
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä