Suomi
Gamereactor
arviot
3 on 3 NHL Arcade

3 on 3 NHL Arcade

EA Sportsin suosittu NHL-sarja on viime vuosina porskuttanut ryminällä eteenpäin. Joillekin kehitystahti on ollut ehkä jopa liian kovaa, sillä realistisempaan suuntaan kulkenut virtuaalikiekkoilu ei ole yhtä helppoa kuin ennen. Uusi 3 on 3 NHL Arcade pyrkii täyttämään kevyttä seurapeliä kaipaavien tarpeet.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Konsoleiden nettikauppoihin ilmestynyt 3 on 3 NHL Arcade heittää romukoppaan varsinaisen NHL-sarjan totisen realismin ja keskittyy maali-ilotteluun, rumiin taklauksiin ja yksinkertaiseen hauskanpitoon. Selkeimpänä muutoksena isoveljeensä NHL Arcade marssittaa kummallekin puolelle vain kolme kenttäpelaajaa ja maalivahdin. Puolustajien puuttuessa peli velloo vauhdikkaasti kaukalon päästä päähän, eikä tempoa hidastavaa kiekon pyörittelyä juurikaan näe.

HQ

Pelaamisen aloittaminen on helppoa. Oletuksena ohjausmekaniikka rakennetaan vain nappien sekä vasemman tatin varaan, siis aivan yhtä yksinkertaisesti kuin ennen vanhaan. Syöttöjen ja laukausten suuntaus toimii pitkälti automaattisesti, joten pelaaja voi keskittyä rakentelemaan hyviä maalipaikkoja.
Kokeneemmille kiekkomiehille ja -naisille on tarjolla NHL-sarjan suurimpiin innovaatioihin kuuluva taitotikku. Sen avulla laukaukset ja peippaukset voi toteuttaa liikuttelemalla oikeaa peukalosauvaa puolelta toiselle, mikä antaa pelaajalle enemmän kontrollia pelaajansa tekemisiin. Taitotikkuun perustuva ohjausmalli mahdollistaa myös vaikeasti katkaistavien lättysyöttöjen jakamisen.

Tehokkaana aseena kikkailijoita vastaan toimivat kovat taklaukset. Tuomareita ei kaukalossa nähdä, joten pelaajat voivat koukkia ja antaa poikittaista minkä ehtivät. Sikailua hillitsee lähinnä se, että pelaajan vauhti hiipuu mailalla huiskiessa, joten pelkästään raakaan väkivaltaan luottava pelaaja jää äkkiä luisteluvoimassa vastustajansa jalkoihin.
Kovimmista taklauksista jäälle putoilee kerättäviä erikoiskykyjä, jotka muun muassa voivat lisätä yhden pelaajan luistelunopeutta, jäädyttää vastustajat tai antaa käyttöön pysäyttämättömän rakettilaukauksen. Varsin vekkuli on myös minimaalivahti, jonka poimimalla vastustajan veskari kutistuu miniatyyrihahmoksi. Kannattaa silti olla tarkkana, sillä kovaa ponnistava pikkumies pystyy torjumaan jopa ylämummoon suunnatun kiekon!

Pelin toteutuksessa ei olla muutenkaan oltu järin ryppyotsaisia, sillä jäälle luistelevat NHL-tähdet ovat isopäisiä kuin Xbox 360:n avatarit. Suomalaisittain oli hienoa nähdä, että Saku Koivu oli poimittu yhdeksi pelihahmoksi. Pelaajat ääntelevät pelin tiimellyksessä röyhtäilemällä ja jokeltamalla, mikä entisestään korostaa pelin leikkisyyttä. Kokonaisuudessaan audiovisuaalinen tyyli tuo mukavalla tavalla mieleen junnuvuosien ulkojääpelit.

Eniten ennakkoversiossa jäi huolettamaan pelin pitkäikäisyys. Sekä netissä että samalla koneella toimiva moninpeli on selkeästi paketin paras puoli, mutta onko sisältöä sittenkään riittävästi? Pelaamisen ollessa suhteellisen yksinkertaista vaihtelua pitäisi pystyä luomaan jollain muulla tavalla. 3 on 3 NHL Arcadea voi kuitenkin helposti suositella seurapelaajien iltaa piristämään halvan hintansa takia.

Tämä on mainos:
3 on 3 NHL Arcade3 on 3 NHL Arcade3 on 3 NHL Arcade3 on 3 NHL Arcade
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Letkeä meininki, powerupit, moninpeli
-
Yksinpeli, itseääntoistavuus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Täydentävä mielipide

Virallisissa NHL-peleissä viskataan kakku kassiin puhtaalla taidolla. Pelin kevytversiossa, NHL Arcadessa, on tuttu taitotattitekniikka, mutta siihen yhtäläisyydet jäävätkin.
Sääntöjä on yksi: niitä ei ole. Isopäiset hahmot runttaavat toisiaan kilpaa kenttään, eikä tuomaria kiinnosta rupeaako uhri itkemään. Oikeastaan mitä enemmän vastustajiaan pahoinpitelee, sen parempi. Löylytetystä kiekkoilijasta nimittäin helähtää usein tehosteita, jotka vetävät koko kuvion uusiksi. Miten olisi pikkuruiseksi pienenevä maalivahti? Tai äänennopeus luistellessa?
Peli heittää niin vahvasti häränpyllyä jääkendon jaloille aatteille, ettei voi kuin nauraa. Selostajakin muistuttaa enemmän Quaken kommentaattoria. Yksin hekotteleminen tosin käy nopeasti vanhaksi, mutta näinhän se on aina.

-Jori Virtanen

Käyttäjäarviot

  • johannes500
    NHL 3 on 3 arcade on vauhdikas ja hauska versio oikeasta änäristä.Pelissä kentällä on maalivahti +3 kenttäpelaajaa.voit valita yli 40 nhl... 8/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
3 on 3 NHL ArcadeScore

3 on 3 NHL Arcade

ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Isopäiset kaukalosankarit runnovat toisiaan surutta jäähän, sillä tuomaria ei ole, jäähyjä ei jaeta ja sääli on sairautta.



Ladataan seuraavaa sisältöä