Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Batman: The Telltale Series

Batman: The Telltale Series, 1. kausi

Tekniset ongelmat haittaavat pelinautintoa.

  • Teksti: Ricardo C. Esteves (Käännös: Markus Hirsilä)

Telltale Gamesin Batman saavutti viime kuussa ensimmäisen kauden päätöksensä viidennessä jaksossa City of Light. Toista kautta ei ole vielä julkistettu, mutta nyt koko ensimmäisen kauden voi kokea kokonaisena alusta loppuun.

Harmillisesti se kuuluisa Telltalen taikakosketus The Walking Deadin ja Tales from The Borderlandsin malliin on läsnä vain ajoittain. Yhtiö on aina keskittynyt ennen kaikkea tarinankerrontaan, ja heidän peleissään on hyvin vähän oikeaa tekemistä ajoittaisen napin painamisen lisäksi. Jopa energiset toimintakohtaukset rajoittuvat oikean napin painamiseen oikealla hetkellä, eikä Batman tee poikkeusta tästä säännöstä. Kyseessä on siis hyvin erilainen kokemus verrattuna Batmanin Arkham-peleihin. Lisäksi Telltalen tarinassa oikeaa merkitystä on sillä, millaisia päätöksiä tekee joko Bruce Waynena tai Batmanina. Klassinen kaava alkaa osoittaa ikääntymisen merkkejä, mutta pelin varsinaiseksi ongelmaksi nousee tekninen suoriutuminen.

Batman: The Telltale Series on sanalla sanoen vanhentunut ulkoasunsa puolesta, ja erittäin huonosti optimoitu teknisen sujuvuuden osalta. Peli hidastui merkittävästi useaan otteeseen. Tällaista on vaikea sietää pelissä, joka ei muutenkaan ulkoisesti täytä modernin loistokkuuden odotuksia. Pahinta on silti se, että mukana on lukuisia ärsyttäviä bugeja. Pelihahmot saattavat esimerkiksi kadota ruudulta kesken kaiken tai koko peli voi kaatua. Testipelaamisen aikana tausta katosi kerran kokonaan, jolloin Batman asteli pelkässä tyhjyydessä.

Tavallisesti Telltalen pelit ovat tarinallisesti kiinnostavia, ja henkilöhahmot on toteutettu laadukkaasti. Pisteenä iin päällä ovat päätökset, joilla ainakin tuntuu olevan merkitystä lopputulokseen. Kaikki edellä mainittu pätee myös Batmaniin ainakin tiettyyn rajaan saakka. Ajoittain tarina jää laahaamaan, ja ruudulla nähtävät tapahtumat tuntuvat sekavilta.

Batman: The Telltale SeriesBatman: The Telltale SeriesBatman: The Telltale Series
Batman: The Telltale SeriesBatman: The Telltale SeriesBatman: The Telltale Series