Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
The Walking Dead: The Telltale Series - A New Frontier

The Walking Dead: The Telltale Series - A New Frontier

Paluu sen sarjan pariin, joka nosti episodipohjaiset pelit tapetille.

  • Teksti: Kieran Harris (Käännös: Markus Hirsilä)

Telltale Gamesin lippulaivasarja The Walking Dead aloittaa kolmannen kautensa peräti kahden uuden episodin voimin. Lopputulos on yhtä tarttuva ja tunnereaktioita herättävä kuin aiemmatkin kaudet. Tuunailtu pelimoottori loihtii ruudulle parempaa grafiikkaa kuin koskaan sarjan historiassa. Toki nähdään myös niin uusia kuin vanhojakin henkilöhahmoja, jotka yhdessä muodostavat vahvan aloituksen uudelle kaudelle. Toisaalta tarjolla ei mitään erityisen uuttakaan.

Kolmas kausi ei jatka suoraan siitä, mihin viimeksi jäätiin. Sen sijaan peli siirtyy ajallisesti taaksepäin ennen zombien aiheuttamaa maailmanloppua Javier Garcian saappaisiin. Entinen baseballin pelaaja ei saanut toteuttaa unelmaansa saatuaan potkut sopupelijärjestelyjen takia: mies löi vetoa omien matsiensa puolesta. Myös oman perheen laiminlyöminen aiheutti paljon kitkaa varsinkin Javierin ja hänen sairaan isänsä välille.

Aloituskohtauksessa nähdään Javierin isän kuolema, mutta kuten odottaa sopii: isä ei pysykään kuolleena. Seuranneen härdellin jälkeen siirrytään huomattavasti vanhentuneen ja sisäisesti kovettuneen Javierin seuraan vuosia zombimaailmanlopun jälkeen. Tällainen alkutakautuma on tehokas, sillä aivan liian harvoin tarinat syventyvät aikaan ennen maailmanloppua. Samalla aloitusjakso auttaa pelaajaa ymmärtämään Javierin käyttäytymistä ja motiiveja.

Tarinaa liiaksi paljastamatta voi kertoa, että ennen pitkää Javierin tie risteää aiemmista peleistä tutun Clementinen kanssa. Hän on tällä välin varttunut teiniksi, ja on enää vain varjo ensimmäisen kauden arasta pikkutytöstä. Clementine toimii kolmannella kaudella enemmänkin liittolaisena eikä enää selvänä keskushahmona, kuten toisella kaudella tapahtui. Muutaman kerran paneudutaan silti myös Clementinen menneisyyden kysymyksiin, jotka jäivät aiemmin pelaajaa mietityttämään.

The Walking Dead: The Telltale Series - A New Frontier
The Walking Dead: The Telltale Series - A New FrontierThe Walking Dead: The Telltale Series - A New Frontier
The Walking Dead: The Telltale Series - A New Frontier