Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Gravity Rush 2

Gravity Rush 2

Uudistunut painovoimaseikkailu tarjoaa innovatiivista mätkettä mielenkiinnottomassa tarinassa tyypilliseen pikkutuhmaan japanilaistapaan.


Yllättävän painovoimamyrskyn takia Kat on tempautunut pieneen kaivoskylään. Myrsky erotti hänet ystävistään, ja samalla hänen painovoimaa manipuloivat voimansa hävisivät. Aina positiivisesti ajatteleva Kat ei tästä kuitenkaan lannistu. Hän jää louhimaan malmia kyläläisten apuna, jotka ottivat hänet osaksi yhteisöä. Pian voimatkin löytyvät ystävien kera, ja Katista tulee tärkeä osa sorretun kylän apuvoimia rahanahnetta porvaristoa vastaan. Todellinen uhka on kuitenkin vasta nousemassa painovoimamyrskyn myötä.

Tarinallisesti ja pelillisesti Gravity Rush 2 on varsin pesunkestävää japanituotosta. Tyypillinen taistelu ultimaalista pahaa vastaan ja sorrettujen auttaminen ovat pelin hallitsevia teemoja. Pelimaailmassa tarjoillaan lonkeromonsuja ja pikkutuhmaa vihjailua hahmojen vaatetusten (tai niiden niukkuuden) ollessa kaikkea muuta kuin sopivaa verrattuna heidän lapsenmieliseen ja naiviin käytökseensä. Esimerkiksi jatko-osa alkaa Katin kirmaillessa iloisesti kikattaen valkoisessa paidassaan nännit kovana. Saatuaan voimansa takaisin muistuttaa hänen vaatuksensa lähinnä Prinsessa Leian orjapukua. Myös ensimmäisestä osasta tutun Raven-hahmon muhkeita intiimialueita peittävät ainoastaan muutamat ohuet nahkanarut. Animeruutujen kuvakulmat ja rajaukset saavat välillä kokeneemmankin pelaajan punastumaan.

Hiekkalaatikkomaailmassa on neljä erillistä kaupunkia, jotka muodostuvat useista ilmassa leijailevista saarekkeista. Varsin monipuolisia ja eläväisiä maailmoja kolutaan juosten tai lentäen ympäriinsä sekä eteen tulevia hahmoja jututtaen. Vapaasti valittava toiminta painottuu keräilyn, taistelun, viennin ja tuonnin ääreen ja näiden yhdistelmien jatkuvaan toistoon. Tehtävät jakaantuvat, tarinallisten päätehtävien lisäksi, lisätietoa hahmoista ja maailmasta antaviin sivutehtäviin sekä erilaisiin haasteisiin. Tehtävästä riippumatta jokainen osa-alue on harmillisesti ylivenytetyn oloinen. Samaa asiaa jankataan kyllästymisen kulmille, kun huomattavasti vähemmälläkin olisi tehtävän idea tullut selville. Pelillinen anti ei kuitenkaan kuivu ihan kasaan, sillä varsinkin päätehtävästä toiseen juostessa vaihtelua on jonkin verran.

Maailmassa on paljon kerättävää, jota voi hyödyntää pelihahmon taitojen kehityksessä. Kehityspuut on jaettu useaan eri kategoriaan taistelusta väistelyyn, joten kehitettävää hahmossa riittää yllin kyllin. Hahmolta löytyy myös kolme erillistä painovoimatilaa, joista jokainen antaa erilaiset tavat liikkua ja taistella. Vaihdellessaan tiloja tarpeiden mukaan hahmosta saa varsin tehokkaan taistelijan. Kehitykseen tarvittavia keräilytavaroita tarjoavat enimmäkseen juuri sivutehtävät ja haasteet. Siis pääjuonta seuraamalla hahmo pysyy varsin normaalina, mikä ei kuitenkaan ole jatkuvuuden este.

Haasteista ehkä omaperäisimpänä ja mieleenpainuvimpana voi pitää valokuvaushaasteita, joissa pitää ottaa kuvia maailmasta tai löytää aarteita annettujen kuvien avulla. Kuvien ottamisesta mielenkiintoista tekee se, että pelimoottorin autenttisen animejäljen ikuistaminen kuvaan loi varsin hienoa mangataidetta. Omia kuvia voi myös jakaa netissä muiden pelaajien kanssa ja siitä palkitaan erilaisin avuin. Valokuvien jako on yksi pelin tavoista yhdistää pelaajia tekemään yhteistyötä muun muassa pelimaailman aarteita etsiessä. Pelissä tuntuu olevan yritystä saada netinvälinen yhteistyö kukoistamaan erilaisin haastein ja tehtävin.

Gravity Rush 2
Gravity Rush 2