Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Knee Deep

Knee Deep

Teatteriesitys videopelimuodossa

Wales Interactiven Knee Deep on kirjaimellisesti teatteriesitys, johon pelaaja saa osallistua tekemällä joissakin avainkohdissa valintoja. Itse pelaaminen on muutamaa pulmatehtävää lukuun ottamatta pelkkää yhden napin painamista. Siitä huolimatta tarina ja varsinkin dialogi ovat juuri niin kiinnostavia, että tämän noin kolme tuntia kestävän draaman haluaa katsoa loppuun asti.

Nuorehko bloggaaja, uransa laskusuhdanteessa oleva keski-ikäinen journalisti ja menneisyydessä virheitä tehnyt yksityisetsivä saapuvat pieneen Cypress Knee -nimiseen amerikkalaiseen pikkukylään. Kulmakunnan oma poika, Hollywoodissakin uraa luonut mies löydetään hirttäytyneenä melkein keskeltä kaupunkia. Kaikki kolme päähenkilöä ryhtyvät tahoillaan tutkimaan tapausta, ja ajan kuluessa heidän tiensä risteävät useampaan kertaan. Aluksi suoraviivaiselta vaikuttaneen itsemurhan taustalta löytyy niin korruptiota, kummallista uskonlahkoa kuin lapsuuden kaunojakin.

Knee Deep on alusta loppuun täsmälleen samanlainen. Tilanteisiin ei onnistuta - tai ehkä edes haluta - luoda jännitystä. Näin ollen ainoa pelaajaa motivoiva asia on silkka uteliaisuus: halu tietää, miten mysteeritarina päättyy. Varsinainen pelaaminen on lähes yksinomaan dialogin kuuntelemista ja yhden napin painamista. Välillä ratkaistaan jokin yksinkertainen pulmatehtävä, ja ajoittain tehdään etenemiseen vaikuttava valinta Telltale Gamesin The Walking Dead -sarjan malliin. Toteutus on niin ikään hyvin pelkistetty teatteriin sopivalla tavalla: hahmot enimmäkseen vain patsastelevat lavalla koko pelin keston ajan.

Knee Deep
Knee Deep
Knee Deep