Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Rise & Shine

Rise & Shine

Mahtipontisesti nimetyn Super Awesome Hyper Dimensional Mega Team -studion PC:lle ja Xbox Onelle julkaistava tasoloikka panostaa audiovisuaalisuuteen kympillä ja muihin pelielementteihin sitten...vähän vähemmän.

Videopelikliseitä apinoiva Gamearth -maailma on pulassa, kuinkas muuten. Erittäin vapaasti lainaillut nintendomaiset hahmot marioineen ja linkeineen puolustavat sitä kovasti Gears of Warista repäistyjen avaruusjääkäreiden näköistä armadaa vastaan. Pelaajan avatarina toimiva pikkupoika Rise saa kuin sattuman kaupalla haltuunsa voimakkaan Shine-käsikanuunan, joka puheliaana sorttina tuntuu myös tietävän paljon enemmän siitä, mitä kaksikon ympärillä tapahtuu.

Lukuisia videopelireferenssejä sisältävä tarina ei ole erityisen uniikki eivätkä sitä koristavat pelivitsit suunnattoman teräviä, mutta tarjoavat sentään jonkinlaisen motivaation puskea eteenpäin. Käsikirjoitus ei aivan yllä sellaiselle oivalluksen ja lähdemateriaalin terävänäköisen analyysin tasolle, jota kunnollisesta parodiasta odottaisi. Gamearth itsessään on sekoitus värikästä ja hassunhauskaa videopelitaidetta sekä todella verisiä kohtauksia. Hyvää materiaalia julkaisija Adult Swimille siis.

Suojautumismekaniikalla maustettua räiskintää häiritsee ennen kaikkea ohjattavuuden ongelmat. Henki on todella höllässä, sillä monet vastustajat liiskaavat Risen yhdellä osumalla ja muut viimeistään kolmannella. Pelin tempo on jatkuvasti kova ja tiukkenee loppua kohden merkittävästi, jolloin parivaljakon pitää ampua vihollisia, väistellä luoteja ja vaihdella vielä ammustyyppejäkin kymmenesosasekunnin tarkkuudella. Elegantilla ohjausratkaisulla tämä voisi olla mahdollista ja miellyttävää, mutta Rise & Shinessa peli päättyy turhan usein sekavien näppäinyhdistelmien seurauksena. Tämä pätee etenkin tilanteissa, joissa pelaajan pitää vaihtaa sekä ammuksen (esim. normaali tai sähköluoti) ja projektiilin (normaali, kranaatti tai ohjattava) tyyppiä.

Rise & Shine
Rise & Shine