Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Toby: The Secret Mine

Toby: The Secret Mine

Viihdyttäviä pikkupulmia ja perinteistä tasoloikkaa indien hengessä

Pelaaja heitetään suoraan keskelle toimintaa sen käynnistyessä ilman turhia selittelyjä. Pientä sarvipäisen hahmon siluettia ohjattaessa vastaan tulee punasilmäinen iso otus, jolla selvästi on pahat mielessä. Yllättäen olio kaappaa yhden pienemmän hahmon kainaloonsa ja pinkaisee pakoon. Perään on lähdettävä. Pian käy selväksi, että kidnapattuja kavereita on useita ja heidät pitää pelastaa lukuisista vaaroista huolimatta. Samalla tällaiselle ilkeydelle on tehtävä loppu.

Tyylilajiltaan Toby: The Secret Mine on pieniä pulmia sisältävä tyypillinen tasoloikka. Hahmon liikuteltavuus on rajoitettu sivusuuntiin, ja toiminnallisia nappejakin on vain kaksi: hyppy ja vuorovaikuttaminen. Hahmo reagoi nappien painalluksiin napakasti. Harmillisesti vuorovaikutus maailman esineiden kanssa tökkii välillä, jos ei ihan oikealla kohdalla ole. Näillä ohjattavuuksilla liikutaan sivujen lisäksi myös ylös- ja alaspäin, hyödyntäen lukuisista maailmoista löytyneitä apuja muun muassa erilaisten härveleiden muodossa.

Vaikka maailmat ovat pieniä lataushetkiä lukuunottamatta saumattomasti toisissaan kiinni, niiden tehtävät tarjoillaan selkeästi yksittäin omina tilanteinaan. Pulmat vaihtelevat fysiikkapohjaisista ja toiminnallisista pulmista aina aikarajoitteisiin aivopähkinöihin ja muistipeleihin saakka. Pitkin matkaa sekoitellaan pulmatyylejä varsin onnistuneesti jakaen sisältöä tasaisesti. Yleisesti vaikeustaso pulmissa on sopivaa keskiluokkaa, joskin muutamia ylihelppoja ja vähän ajatustakin vaativia pulmia on sekaan mahtunut. Harmillisesti pelin rakenne on suurimmalta osin tilanteiden ulkoa oppimista virheiden kautta. Monet tilanteet eivät anna merkkejä ongelmista, jolloin hahmo kuolee pelaajan tietämättömyyteen. Tällainen pakotettu ulkoa opettelu laskee vähän tunnelmaa.

Toby: The Secret Mine
Toby: The Secret Mine