Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Tales of Berseria

Tales of Berseria

Vahvojen aloitusten peli


Joskus pelin ensimmäiset tunnit lupaavat paljon enemmän, kuin sitä seuraavat pystyvät lunastamaan. Tales of Berseria aloittaa hyvin, tarjoten uniikin "pahiksen" kuvakulman roolipeliin, mutta veto ei pidemmän päälle kanna riittävästi.

Velvet on henkilökohtaisen ja todella synkän tragedian läpikäyvä nainen. Hän muuntautuu tarinan alussa tavallisesta kyläläisestä pelin kannessa esiintyväksi demoninaiseksi, joka kykenee hotkimaan muita demoneita. Antisankarileima on hengessä vahvasti läsnä ja monet Velvetin ratkaisut sopivatkin paremmin pahikselle kuin perinteiselle roolipelin päähenkilölle. Jounenkuljetus vie kostoretkellä olevan Velvetin moninaisten maisemien läpi. Samalla mukaan tarttuu erikoinen poppoo muita taistelijoita omine kykyineen ja ambitioineen.

Vahvan aloituksen jälkeen peli alkaa laahata myös juonipuolella pahasti, kiitos heikon jaksotuksen ja ylitsevuotavan tekstimäärän. Pääjuonen merkittävimmät kohdat näytetään hyvin piirretyissä animepätkissä, mutta suurin osa siitä käydään läpi pelimoottorilla toteutetuissa välinäytöksissä. Tämän lisäksi etenkin hahmojen välistä keskustelua elävöitetään puhuvilla staattisilla päillä, joiden väliset dialogit tuntuivat ajoittain kestävän iäisyyden.

Pääjuoni petoksineen, elämää suurempine uuden jumaluuden luomisineen ja eräänlaisen kirkkovetoisen poliisivaltion elementteineen on varsin mielenkiintoinen. Sen käänteiden seuraaminen on riittävän vahva syy jatkaa pelaamista silloinkin, kun pelimoottori köhii muilla osa-alueilla. Hahmot ovat pääosin japanilaisesta tarinankerrontatavasta tuttuja samurai-henkisiä taistelijoita, viattomia pikkupoikia, kyynisiä antisankareita ja niin edelleen. Velvetin hahmo jää alun shokkistartin jälkeen polkemaan paikalleen pitkäksi aikaa, muttei onneksi loputtomiin. Kaartin huvittavin jäsen on alussa lähinnä tahallisena ärsyttäjänä toimiva noita Magilou, jonka interaktiot Velvetin ja muun poppoon kanssa ovat terävimpiä ja viihdyttävimpiä.

Tragedian ja komedian välistä raja-aitaa rikotaan pelissä muutenkin jatkuvasti. Japanilaisiin peleihin tottuneet eivät asiasta ehkä niin välitä, mutta allekirjoittaneella pääjuonen raadollisuus ottaa isoa osumaa siitä, että kahden ääripään välillä vaihdellaan jatkuvalla syötöllä. Pelin sinänsä hauska kosmeettisten esineiden kanssa puljaaminen saattaa myös syödä surullisen kohtauksen tehoa, jos päähenkilö käy tunteellisen dialogin valtava pehmolelukostyymi päällään.

Tales of Berseria
Tales of Berseria