Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter Prologue

Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter Prologue

Ei sovellu sarjaan tutustumattomille

  • Teksti: Kieran Harris (Käännös: Markus Hirsilä)

Kingdom Hearts 3:n antaessa odottaa itseään Square Enix julkaisee peräti kaksi kokoelmaa väärällään pelisarjan materiaalia. Näistä ensimmäinen on nimeltään Final Chapter Prologue, joka on ennakkosilmäyksen tarjoava uusi miniseikkailu mahdollisiin tuleviin mahtavuuksiin. Kokoelmassa on myös aiemmin Nintendon 3DS -käsikonsolille julkaistu Dream Drop Distance.

Toisin sanoen Final Chapter Prologue niputtaa yhteen ja samaan pakettiin kolme seikkailua: Dream Drop Distance, 0.2 Birth By Sleep - A Fragmentary Passage ja Kingdom Hearts X Back Cover. Toisaalta on tiedossa, että kevät tuo muassaan sellaiset kuin Kingdom Hearts Remix 1.5 ja 2.5. Final Chapter Prologuen julkaisu näin aikaisessa vaiheessa vuotta on erikoinen ratkaisu, sillä 1.5 ja 2.5 olisi ollut loogisempi aloituspiste sarjaan aiemmin tutustumattomille.

Nyt saadun kokoelman ensimmäinen peli on HD-remasterointi Dream Drop Distance, joka siis julkaistiin alun perin 3DS:lle vuonna 2012. Se seurailee Soran ja Rikun vaiheita, sillä he haluavat tulla keyblade-mestareiksi. Siirtymä kotikonsolille on tehty hyvin: luvassa on 60 ruudun sekuntivauhdilla säntäilevä ruudunpäivitys kera hiotun ulkoasun. Joitakin aiemmin kosketusruudulle optimoituja kikkoja lukuun ottamatta ohjaus toimii hyvin.

Söpöilevän kivat hirviömatkakumppanit ja parkour-innoittunut liikkuminen erottavat Dream Drop Distancen sarjan aiemmista peleistä. Matkan varrella kerätään ostoslistallinen aineksia, joilla päästään luomaan liittolaishenkiä. Taistelussa näiden henkien erityisiä kykyjä pääsee hyödyntämään, ja myös yhdistämään niiden hyökkäyksiä tehokkaaksi sarjaksi. Monsuista voi pitää huolta ruokkimalla ja silittämällä. Tämä tuntuu Pokémon Sun/Moonin vastaavan aikaisemmalta versiolta. Moisen lisääminen peliin alleviivaa sen 3DS-juuria, joten siirtymä ilman kosketusnäyttöä toimivalle kotikonsolille on tässä jokseenkin epäonnistunut.

Kiskoilla kiitäminen ja katulampuissa heiluminen auttaa keräämään tarvittavaa nopeutta, jonka avulla saa tehtyä tehokkaita hyökkäyksiä ja niiden yhdistelmiä. Uudella kyvyllä nimeltä flow motion pääsee kiitämään purppuraa pintaa pitkin rakennuksien seiniä, joka johtaa ajoittain salaisiin alueisiin ja kerättävien tavaroiden luokse. Kikka toimii myös taisteluissa, sillä liikkuminen ja iskeminen pitkin kenttää on nopeaa eikä pahiksilla ole juuri mahdollisuutta reagoida. Täysin epäonnistunut ratkaisu sen sijaan on pakotettu vaihto hahmojen välillä noin tunnin pelaamisen jälkeen. Tämä sotkee paitsi hyvin alkaneen sujuvuuden, myös pakottaa palaamaan aikaisemmille alueille aiheuttaen turhautumista.

Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter Prologue
Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter PrologueKingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter PrologueKingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter Prologue
Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter Prologue
Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter PrologueKingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter Prologue
Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter Prologue