Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Poochy & Yoshi's Woolly World

Poochy & Yoshi's Woolly World

Tutun turvallista ja huoliteltua tasoloikkaa Nintendolta

Yoshien saarella on ihanan aurinkoinen päivä. Lukuisat villaiset Yoshi-dinot ottavat rennosti kuten aina, kunnes ilkeä Kamek lentää luudallaan paikalle. Tämä Yoshien arkivihollisena hääräävä kilpikonna on tullut kaappaamaan pahaa aavistamattomat dinot mukaansa muuttamalla heidät lankakeriksi. Yksi hyökkäystä piiloon päässeistä Yosheista päättää lähteä auttamaan ystäviään uskollisen rekkunsa Poochyn kanssa. Alkaa vauhdikas seikkailu vaaroja sisältävien monimuotoisten maailmojen läpi.

Poochy & Yoshi's Woolly World on Nintendo 3DS:n käännös muutaman vuoden takaisesta Wii U -pelistä. 3DS-versiossa on mukana sekä aikaisemman version kentät että paljon uutta puuhasteltavaa. Nintendo kierrättää perinteisessä tasoloikassaan tutut elementit hahmoja ja vihollisia myöten. Myöskään pelattavuus ei tuo mitään yllätyksiä, jos Nintendon aikaisempi tuotanto on tuttua. Tämä ei kuitenkaan ole negatiivinen asia, sillä tyypilliseen tapaan kokonaisuus on hiottu viimeistä yksityiskohtaa myöten huippuunsa. Kyseessä on taas yksi miellyttävän laadukas tasoloikka Nintendolta.

Yoshia liikutellaan kaksiulotteisissa maailmoissa kuin Mariota konsanaan. Perinteisesti sivusuunnassa liikkuminen tapahtuu nuolinapeista (tai tatista) ja yhden napin takaa löytyy hyppy. Hyppynappia pohjassa pitämällä Yoshin hyppy muuttuu hetkelliseksi leijailuksi ja pyristelyksi vielä hivenen korkeammalle. Tämä ominaisuus osoittautuu varsin käteväksi väistellessä vihollisia tai kerätessä aarteita. Lisäksi Yoshilla on pitkälle ulottuva kieli, jonka ansiosta dino haukkaa viholliset suuhunsa. Pelaajan valinnan mukaan napsitut viholliset voi joko sylkäistä ulos suusta samantien tai pusertaa ne ulos lankarullina toisesta päästä. Näitä Yoshia seuraavia lankarullia voi ammuskella vihollisia tai maailmaan piilotettuja aarteita kohti.

Vaikka Poochy loistaakin pelin nimessä ensimmäisenä, on suloinen villasta kudottu rekku harmillisen pienessä sivuosassa. Alkudemon jälkeen Poochyä ei päästä näkemään ennen toisen maailman puoliväliä eli noin kymmenen kentän jälkeen. Silloinkin koira tulee vain automaattisesti mukana tarkoituksena kerätä aarteita ja kukistaa vihollisia Yoshin apuna, mutta päätyy enimmäkseen vain touhottamaan omiaan. Tästä eteenpäin rekun voi valita yhtenä maailmasta löytyvistä avustuksista, jotka kerättyjä aarteita vastaan voi aktivoida uutta tasoa aloittaessa. Poochylle kyllä avautuu muutama omakin taso pelin edetessä, mutta ne ovat vain aarteenetsintäkenttiä. Näissä pelaajan ainut vuorovaikutus on pyrkiä reagoimaan eteen tuleviin tavoitteisiin ja esteisiin joko hyppäämällä tai kyyristymällä Poochyn jälleen juostessa automaattisesti.

Kentät antavat monipuolista haastetta varsin suurella mielikuvituksella. Tekstiilien ollessa pääaiheena, on lankakerät ja villat osattu pyöräyttää varsin monipuolisiin muotoihin vettä ja tulta myöten. Jotkut viholliset heittelevät sukkapuikkoja, ja yksi iso olio saa muotonsa narunpätkästä tehdyistä ääriviivoista. Kenttien aihepiirit vaihtelevat luonnon elementeistä erilaisiin rakennuksiin ja paikkoihin, eikä yksikään yli 50 tasosta juuri kopioi toiselta. Erillisten maailmojen lopussa odottaa aina jokin loppuvihollinen, joka liittyy jollain tavalla juuri läpikuljettuun maailmaan. Monipuoliselle toiminnalle on annettu vielä lisää vauhtia tarjoamalla pelaajalle mahdollisuus erinäisiin bonusosioihin. Yhtä maailmaa kohden Yoshi pääsee käsiksi bonusmaailmaan jossain erityisessä muodossa. Yoshi voi esimerkiksi kaivaa maata myyränä, tai aarteita etsiessä tömistellä vihollisia littanaksi jättiläisenä. Nämä bonustasot tuovat hauskaa piristystä perinteisen tasoloikan piirissä, ja rikastuttavat peli-iloa entisestään.

Poochy & Yoshi's Woolly World
Poochy & Yoshi's Woolly World