Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / China
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Alone With You

Alone With You

Myrskyn silmukassa

Toiset pelit ovat pelimäisempiä kuin toiset. Alone With You on ihmisyyden suuria kysymyksiä käsittelevä tieteisseikkailu. Se on tyylitellysti toteutettu tarina menetyksestä, valinnoista ja tietoisuudesta. Alone With You on ehdottomasti myös peli. Se ei vain ole aivan niin pelimäinen kuin monet muut.

Alone With You'ssa pelaaja saa ohjattavakseen kaukaiselle taivaankappaleelle perustetun siirtokunnan viimeisen eloonjääneen ihmisen. Rajuista myrskyistä kärsivä planeetta on räjähtämispisteessä, ja pakoon olisi päästävä pikimmiten. Onneksi apuna on tunnollinen siirtokunnan tekoäly, joka kertoo mitä minäkin päivänä tulisi saada aikaan. Seikkailun aikana pelaaja myös tutustuu tekoälyn toteuttamiin siirtokunnan jo kuolleiden jäsenten tietoisiin hologrammiversioihin.

Pelin slogan kuvaa Alone With You'ta tieteisromanssiseikkailuksi, ja määritelmä on kieltämättä varsin osuva. Pelaaja pääsee rajoitetusti valitsemaan, miten vuorovaikuttaa siirtokunnan tekoälyn ja hologrammien kanssa. Missään vaiheessa ei paljasteta päähenkilön kasvoja tai taustoja, vaan sen saa itse kuvitella androgyynin avaruuspuvun sisälle.

Teknisesti Alone With You on seikkailupeliominaisuuksilla sävytetty visuaalinen novelli, jonka suurin mekaaninen elementti on toisto. Päähenkilö herää aamulla, juttelee tekoälylle, lähtee suorittamaan tehtävää, ratkoo muutamia pulmia, palaa takaisin tukikohtaan, juttelee tekoälylle, menee nukkumaan, juttelee yöllä hologrammille ja menee takaisin nukkumaan. Aamulla silmukka alkaa taas alusta. Alone With You'n pelilliset elementit ovat siis erittäin vähäiset. Tarkoin käsikirjoitetun seikkailun toistuvat käytävät, siirtoanimaatiot ja tehtävät alkavatkin pian puuduttaa.

Alone With You
Alone With You