Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Sniper Elite 4

Sniper Elite 4

Natsijahtia kiikaritähtäimen läpi


Sniper Elite 4 jatkaa tarinaansa lähes suoraan siitä, mihin suositun tarkka-ampujapelisarjan edellinen osa jäi. Natseja riittää tapettavaksi, joten pelaaja heitetään tiedustelupalvelun agentti Karl Fairburnen saappaissa Italian niemimaalle. Taistelussa fasismia vastaan Fairburne saa avukseen paikallisen vastarintaliikkeen soturit, ja tehtävänä on laittaa stoppi natsien loputtomille maailmanvaltausyrityksille.

Sarjan neljänteen osaan on upotettu monipuolinen määrä toiminnallisuuksia ja ominaisuuksia. Kolmannesta persoonasta pelattava näkymä mahdollistaa kävelyn, juoksemisen ja ryömimisen lisäksi myös piiloutumisen puskiin ja kiipeilyn erilaisia ulokkeita pitkin. Fairburne hengästyy liiasta rehkimisestä, millä on suora vaikutus tarkkuuteen ammuttaessa. Kiikareilla voi tutkiskella edessä olevaa maastoa vaaroineen, ja vihollisten lisäksi interaktiivisia esineitä voi merkitä muistiin. Autoja voi räjäytellä moottoreihin ampumalla ja oman ampumasijaintinsa peittää ajoittamalla laukaukset maailmassa kuuluvien häiriöäänien sekaan.

Kaiken tämän keskellä pääpaino on juurikin ampumisessa. Sitä voi harrastaa kolmella mukana kulkevalla aseella: käsiase, rynnäkkökivääri ja tietysti tarkkuuskivääri. Kahdella ensimmäisellä mainitulla voi siivota vihollisia lähietäisyydeltä pienissä tiloissa kuten rakennuksissa. Nämä aseet kuitenkin jäävät väistämättä vähemmälle: natsien kaatamisen hauskuus piilee juurikin kaukolaukauksissa, joita tarkkuuskivääri ja sen erityistoiminnat suovat.

Kiikaritähtäimen kautta kuikuilu tuo pitemmänkin matkan päässä palloilevat vihulaiset lähemmäksi pelaajaa ja samalla heidän omaa kuolemaansa. Tähtäysnäkymässä sydämentykytys kohoaa pelaajan sihdatessa natsiparkoja. Vaikka jo tässä näkymässä vastustajan voi lähettää tuonpuoleiseen, hahmon saa pidättämään hengitystään. Tällöin aika ympärillä hidastuu, ja käsi vakautuu entisestään. Nyt pelaajalle avautuu lisätähtäin, joka punaiseksi muuttuvalla värillään kertoo kuolettavasta osumakohdasta. Kasvava jännitys onnistuneesta osumasta laukeaa liipaisimen vetäisyyn, kun niin sanottu kuoleman kamera käynnistyy. Pelaajan laukaus näytetään erillisestä kuvakulmasta ja ujeltavaa luotia seurataan läheltä sen tehdessä matkaansa kohteeseen hidastetusti. Vielä toistaiseksi elävä maalitaulu näytetään röntgenkameran tavoin. Tämä demonstroi pelaajalle erittäin yksityiskohtaisesti lähietäisyydeltä, minkä sisäelimen silmien ja kivesten väliltä hän juuri natsisotilaalta ampui palasiksi.

Tätä yksityiskohtaista tappamista pääsee harrastamaan varsin monipuolisissa maastoissa. Laajat pelilliset tehtäväkentät vaihtelevat vehreistä metsistä idyllisiin kyliin, ja teollisuussatamista aina natsien salaisiin bunkkereihin asti. Rakennusten sisäänkin pääsee yllättävän usein. Vuorokaudenajat vaihtelevat myös päivistä öihin. Päätehtäviä on tärkeiden henkilöiden eliminoinnista erilaisiin sabotaaseihin ja tiedon keruuseen. Näiden lisäksi jokaiseen karttaan on upotettu liuta sivutehtäviä ja aimo annos erilaista kerättävää, kuten monipuolista tietoutta aikakauden asioista. Myös tyypilliset hahmon ja aseiden kehitysportaat ovat läsnä, jotka rohkaisevat tonkimaan vielä vähän tarkemmin kenttiä kehitykseen tarvittavia etuja silmällä pitäen. Pelkästään pää- ja sivutehtävien suoritukseen saa helposti uppoamaan kolmatta tuntia per kenttä, joten tekemistä ja ammuttavaa riittää. Varsinaisen tarinatilan lisäksi pelattavissa on erilaisia haasteita yksinpeliin, ja yllättävän kattava moninpelitila. Harmillisesti verkkokarkeloissa oli hiljaista arviointiajankohdan vuoksi.

Sniper Elite 4
Sniper Elite 4