Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Mario Sports Superstars

Mario Sports Superstars

Yksitoikkoista pallopelien kierrätystä Mario-hengessä

Nintendo niputtaa useaan otteeseen tehdyt pallopelinsä saman nimikkeen alle. Jalkapallo, tennis, golf ja baseball saavat Mario Sports: Superstars -pelissä mukaansa uutuutena ratsastuksen, mikä eroaa lopusta tarjonnasta pelillisesti yhtä paljon kuin tyylillisestikin. Joka tapauksessa ilmassa on suuren kilpailun tunnetta, kun kymmenet Nintendo-pelien tutut hahmot ottavat mittaa toisistaan taskukoossa 3DS:llä.

Jalkapallossa pelaaja pääsee valitsemaan tiimiinsä kapteenin ja varakapteenin ohella joukon tusinapelaajia. Palloa potkimaan pääsee kerralla 11 pelaajaa molemmin puolin, ja ohjattava hahmo vaihtelee automaattisesti palloa seuraten (mokkea lukuun ottamatta). Kovassa menossa kuitenkin automaattinen hahmonvaihdos ei pysy mukana. Huomasin tekoälyhahmojen ottavan mittaa toisistaan ison osan pelistä, kun itse yritin saada kiinni kameran näyttämää aluetta. Tatilla liikkumisen lisäksi pelaaja voi joko syöttää tai potkaista palloa. Potkaisun suuntaan pystyy vaikuttamaan tattia kääntelemällä ainakin tutoriaalien mukaan, mutta en itse siinä onnistunut. Myös nappien rämppäily bufferoituu, joka johti enemmän kuin usein pallon syöttämiseen tyhjään kohtaan viheriöllä tai vastustajalle. Pelaajalle kertyy pelatessa tähtienergiaa mittariin, jonka täytyttyä avautuu pelaajalle mahdollisuus jonkinlaiseen superpotkuun. Tämä ei kuitenkaan takaa varmaa maalia, jotka olivat muutenkin aika tiukassa helpollakin vaikeustasolla.

Baseballissa pelaajalle on jälleen valittavana kapteeni ja varakapteeni lukuisista tunnetuista Nintendon hahmoista. Vaatetus on vähän vaihtunut, joista huomion kiinnitti prinsessa Peachin vähän liiankin pienet pöksyt. Pesiltä toisille juokseminen on jätetty tekoälylle, joten pelaaja pääsee baseballissa keskittymään ainoastaan syöttöihin ja lyönteihin. Tutoriaaleista huolimatta kesti hetken ymmärtää kuinka palloa hutkitaan tai kuinka syöttö onnistuu. Samalla onneksi tulivat tutuksi baseballin säännöt, jotka eivät itselläni olleet täysin selkeät. Syöttäessä tavoite on saada vastustaja lyömään huti. Tämä minimaalinen strategiaosuus käy nopeasti harvinaisen tylsäksi hitaalla tempollaan. Löydettyään sopivan syöttötyylin juuri oikeassa kohdassa ei tehtäväksi jää kuin reagoida oikealla hetkellä pyörivään mittariin, joka määrittelee syötön onnistumisen. Tästä eteenpäin ei vastustaja enää juuri palloon osunut, jolloin loppui myös tarve vaihtaa syöttötapaa. Palloon lyöminen oli taas yllättävän hauskaa, koska palloon piti osua juuri oikealla hetkellä onnistuneen lyömisen saamiseksi. Lähestyvän pallon oikeaa lyöntihetkeä silmällä pitäen pitää myös pyrkiä tulkitsemaan ovelan syöttäjän harhautusyrityksiä ja niiden pohjalta päätellä, milloin kannattaa lyöntiä yrittää ja milloin ei.

Tennis osoittautui vuorostaan lajeista vaikeimmaksi hallita. Pallon perässä juostaan ohjauksen tapahtuessa tyypilliseen tapaan tatilla. Lyöntejä sitten riittääkin perusnappien lisäksi kosketusnäytöltä jaettavaksi. Toki pelkästään perusnappeja painellen pallon saa verkon yli, mutta vastustajaa niillä ei kukisteta. Tenniskentälle tulee erilaisin väriläikin näkyville vastustajan lyömän pallon osumapaikka. Jokainen väri kertoo, mikä näppäinyhdistelmä on paras vastaamaan tulevaan palloon. Oikean yhdistelmän löytäminen ja ajoittaminen saa aikaan parhaimmillaan täysin ylivoimaisia läimäyksiä palloon, jolloin vastustaja on täysin voimaton. Ympäri kenttää juoksemisen lisäksi nappien painelu kahdesta eri kohdasta osoittautui aika hankalaksi koordinoida, eikä ärräpäiltä vältytty yrittäessäni voittaa edes pienintä pokaalia. Vähän vajaaksi jääneet ja muutenkin epäselvät ohjeet eivät tässä juuri auttaneet. Tenniksen peluu olikin ainoita lajeja kokoelmassa, mikä oli hyvin lähellä jäädä kesken.

Mario Sports SuperstarsMario Sports Superstars
Mario Sports SuperstarsMario Sports Superstars