Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
1-2-Switch

1-2-Switch

Liian kallis bilepelikokoelma

  • Teksti: Mike Holmes (Käännös: Markus Hirsilä)

1-2 Switch on se Nintendo Switchin mukana tuleva peli, jota siellä paketissa ei ole. Erilaiset minipelit havainnollistavat loistavasti joy-con-ohjaimien moninaisia käyttötapoja tuoden muutenkin esiin Switchin mahtavan potentiaalin kodin viihdelaitteena. Muistikortille on ahdettu yhteensä 28 erilaista pikkupeliä. Kokoelmana uuden konsolin erilaisista käyttömahdollisuuksista 1-2 Switch on menestys.

Valikoimassa on mukana heikompiakin minipelejä, mutta ne eivät onneksi pistää liikaa silmään muuten onnistuneessa seurassa. 1-2 Switch on täydellinen silloin, kun muutama kaveri tulee kylään iltaa istumaan. Kuten aikoinaan keilailu ja tennis Wiillä, 1-2 Switch olisi voinut innostaa ihmisiä kauppoihin ennenäkemättömällä tavalla. Näin kuitenkaan tuskin tapahtuu, sillä peliä ei tule konsolin mukana. Lisäksi lätkäisty hintalappu on aivan liian korkea. Siksi peliä on vaikea suositella hankittavaksi.

Monissa minipeleissä esille tuleva linjaus on katsoa pois päin ruudusta, sillä useissa koitoksissa pelaajien on määrä katsella toisiaan TV:n sijasta. Jokainen pikkupeli alkaa esittelyvideolla (jonka voi ohittaa), jota seuraa toinen video (jota ei voi ohittaa) tarjoten lopulliset ohjeet ja turvallisuusvaroitukset. Nämä alkupätkät on itse asiassa tyylikkäästi toteutettu, ja kaikki nivoutuu yhteen onnistuneeksi kokonaisuudeksi.

Peleissä joy-con-ohjaus pääsee monipuolisesti oikeuksiinsa. Yleensä kummallakin pelaajalla on oma kapulansa, ja he ottavat mittaa toisistaan. Joskus istutaan, joskus seistään, joskus otetaan rauhallisesti ja joskus liikutaan aktiivisesti. Nuorimmat pelaajat saavat enemmän iloa helpommista minipeleistä, sillä osa vaatii selkeästi enemmän koordinaatiokykyä ja vartalonhallintaa.

Joy-conien HD Rumble -toiminto on teknologisesti vaikuttava, ja sitä hyödynnetään monissa minipeleissä. Paras on ehdottomasti Safe Crack, mutta silti Ball Countissa pääsee ensimmäisen kerran tuntemaan marmorikuulien liikkeen pideltäessä joy-conia kädessä. Liiketunnistuksen tarkkuus on poikkeuksellisen onnistunut.

Milk on yksinkertaisesti hauska. Siinä pelaajat istuvat vastakkain vedellen ohjainta kuin lypsäisivät lehmää. Joukossa on useitakin pikkupelejä, jotka toisenlaisessa ympäristössä saattaisivat vaikuttaa hieman tuhmilta. Tästä syystä 1-2 Switch saattaa olla suurikin hitti jonkinlaisena juomapelisovelluksena bileissä.

Sword Fight on energistä ja hauskaa miekkailua. Siinä pelaajat koettavat iskeä vastustajaa samalla koettaen torjua pelitoverin iskut. Lännen nopein -skabat Quick Draw ja Fake Draw ovat nekin onnistuneita. Jälkimmäinen on omiaan aiheuttamaan ajoittaista naurua, kun pelaajat koettavat houkutella toisiaan vetämään liian aikaisin.

Samurai Training -osuudessa koetetaan ottaa kiinni kuvitteellista miekkaa kämmenien väliin. Boxing Gymissä nyrkkeillään, ja parasta antia ovat ottelun jälkeen nähtävä iskukavalkadi. Plate Spin laittaa nimensä mukaisesti pyörittämään lautasia, ja pelissä rohkaistaan häiritsemään kaverin suoritusta aktiivisesti. Tarkemmin sanottuna jonkinlaista fyysistä tai henkistä harhauttamista hyödynnetään useissa minipeleissä kokonaisuuden monipuolistajan roolissa. Hyvä esimerkki tästä on Sneaky Dice, jossa kumpikin tietää kaverin noppaluvun (mutta ei omaansa).

1-2-Switch
1-2-Switch