Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Fast RMX

Fast RMX

Härskisti F-Zeroa kopioiva ajopeli tarjoaa vauhtia muutamaksi illaksi.

Nintendo Switchin julkaisupelien kavalkadi ei ollut erityisen kattava korkeaman profiilin nimikkeiden puolesta, mutta onneksi puutetta paikkasivat lukuisat pienet latauspelit. Eräs näistä on saksalaisen Shin'en Multimedian vauhdikas ajopeli Fast RMX. Härskisti F-Zeroa kopioiva kaahailu tarjoaa kohtuuhintaan viihdettä muutamaksi illaksi, eikä se ilmeisesti yritäkään olla mitään muuta.

Fast RMX menee suoraan asiaan. Alkuruudussa painetaan aloitusnappia, valitaan kisa ja ryhdytään ajamaan lujaa. Mitään tarinaa ei siis ole, eikä futurististen kilpa-ajojen perimmäisiä motiiveja millään tavalla avata. Palkinnonjakoa lukuun ottamatta pelissä ei ole edes välivideoita. Jopa autojen ja kilpailujen nimet ovat hämmentävän mielikuvituksettomia. Kaikki tämä kielii siitä, että Fast RMX on ehkä enemmänkin testi Switchin suorituskyvylle kuin täyspainoinen ajopeli. Tämä filosofia huomioidaan onneksi myös hinnassa: lataus maksaa vain parikymmentä euroa.

Perinteiset kisat käydään Championshipissä, joka on jaettu kolmeen vaikeustasoon. Haastevalikon alla on kymmenkunta erillistä kilpailua, joista jokainen koostuu kolmesta radasta. Näin ollen erilaisia ratoja on yhteensä satakunta. Yhden kokonaisen kolmen radan kisan ajamisessa kestää viidestä kymmeneen minuuttia. Perinteisissä skaboissa avattuja kenttiä voi pelata uudestaan Hero modessa, jossa on sijoituttava ensimmäiseksi. Niin ikään kolarointi johtaa koko suorituksen palauttamiseen lähtöruutuun. Avattavia autoja on 15 kappaletta, ja niiden käytettävyydessä on joitakin pieniä eroja ulkonäön lisäksi. Koko pelin pystyy silti paahtamaan läpi käyttämällä yksinomaan heti alussa annettavaa kärryä.

Verkkomatsitkin rullaavat. Kisat pyörivät nopealla tahdilla, ja väliajalla seuraavasta kentästä äänestetään. Meininki on täsmälleen samanlaista kuin yksin pelatessa, mutta nyt skabaillaan muita ihmisiä vastaan. Mainittavaa verkkoviivettä ei esiintynyt. Toisaalta nopeatempoisuuden ja kisojen lyhyyden vuoksi omasta sijoituksestaan ei viitsi muutenkaan stressata. Mitään avattavia saavutuksia tai tulostauluja ei ole.

Fast RMXFast RMX
Fast RMXFast RMX