Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / China
Gamereactor
Kirjaudu sisään






Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Anki Overdrive

Anki Overdrive Supertruck

Miniatyyrivaltateiden mörssäri

Tasaisen pelikentän sijaan epätasaisuus voi olla joskus hauskempaa. Uuden sukupolven kauko-ohjattavien pelilelujen pioneeri Anki vie sarjaa nyt hieman odottamattomaan suuntaan.

Jos Anki Overdriven arvio ei ole enää tuoreessa muistissa, kyseessä on mobiililaitteella ohjattava autoilupeli palasista rakennetulla radalla. Vanhat vastaavat joutuivat tyytymään erilaisiin raideratkaisuihin, joista Ankin infrapunakameraa hyödyntävät autot eivät enää välitä. Uuden ohjaustekniikan lisäksi pelissä on myös aseita vastustajien torppaamiseksi sekä yksinpeli, sillä autot rullaavat mukavasti myös tekoäly ratissa. Jälkimmäistä hyödynnetään myös Supertruckien mielenkiintoisimmassa pelimuodossa.

Saimme testattavaksi hopeanvihreän "Freewheel"-nimisen Supertruckin. Se on karkeasti noin neljä kertaa normaalia autoa suurempi, eikä se pelaa niiden kanssa täysin samoilla säännöillä. Perusautoja kiihdyttävän liukukytkimen sijaan Supertruckissa pistetään vain talla pohjaan. Se kerää vauhtia hitaammin, mutta täydessä höökissä kulkee jopa hieman peruskaaraa kovempaa. Kun huippunopeutta on puskettu tarpeeksi pitkään, Supertruck voi siirtyä hetkeksi Rage-moodiin, jossa se liikkuu todella nopeasti tehden samalla ohittamilleen autoille vauriota. Freewheelin ohjastamisessa on selkeästi omanlaisensa ote, ja se herättää mielenkiintoisia kysymyksiä tulevista Anki-autojen tyypeistä.

Anki OverdriveAnki Overdrive
Anki Overdrive