Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Super Bomberman R

Super Bomberman R

Pommit paukkuvat taas

  • Teksti: Jonas Mäki (Käännös: Markus Hirsilä)

Seitsemän vuoden hiljaiselon jälkeen maailma on saanut uuden Bomberman-pelin, ja se on julkaistu Nintendo Switchille nimellä Super Bomberman R. Korkean hinnan lisäksi tämä on juuri niitä nimikkeitä, joka saattaa jäädä vaille huomiota uuden konsolin julkaisun yhteydessä. Switchillä Bomberman kuitenkin puhkeaa kukkaan kuin silloin joskus muinoin Sega Saturnilla vuonna 1996.

Pelaaminen luonnistuu vaikka sängyssä maaten paikallisen moninpelin avulla paremman puoliskon kanssa, jos siltä tuntuu. Switchin voi myös laittaa huoletta taskuun ja kiitää kaverin luokse, joka kiireidensä vuoksi ei päässyt itse liikenteeseen. Itse peli toimii juuri niin sujuvasti kuin pitääkin, ja ajoittain kaoottisesta menosta huolimatta oman hahmon tekemisistä kartalla pysyminen onnistuu yleensä hyvin.

Taistot muodostuvat varsin nopeasti taktikoinniksi bonus-esineiden onnistuneesta käytöstä, joka vuorottelee äänekkäiden posahduksien ja hurmaavan musiikin kanssa. Pommien räjähdellessä ympärillä monen asian tekeminen samaan aikaan on keskeinen elementti voiton saavuttamisessa. Lapsekkaasta ulkoasusta huolimatta yleensä se taidokkaampi pelaaja päätyy kukkulan kuninkaaksi.

Perinteisten taistojen ohella mukana on myös tarinatila, joskin sen kutsuminen tarinaksi vaatii hieman mielikuvitusta. On silti hienoa, että yksinäisellekin pelaajalle on jotain tekemistä. Mukana on myös yhteistyötila kaverin kanssa, mikä tekee räjäyttelystä aina mukavampaa. Kokonaisuus kattaa 50 kenttää ja kourallisen pomotaistoja. Pelin hinta huomioiden sisältöä olisi pitänyt olla ainakin tuplasti.

Ongelmia esiintyy varsinkin analogitattia käytettäessä. Bomberman tuntuu liikkuvan pienellä viiveellä, eikä heppu aina reagoi niin kuin olisi odottanut. Joskus Bomberman myös kääntyy, kun sitä ei halua, ja jättää kääntymättä silloin kun pitäisi. Pelin haaste ei saisi muodostua ohjauksen kanssa taistelemisesta.

Rapia 50 euron hinnan ohella ajoittaiset ohjausongelmat ovatkin ne ainoat valituksen aiheet Super Bomberman R:ssä. Tarinatilassa on tekemistä pariksi tunniksi, ja moninpeliareenoita on ainoastaan 20 kentän verran. Juuri tällainen peli olisi hyötynyt valtavasti mahdollisuudesta omien kenttien luomiseen ja niiden jakamiseen verkossa muiden kanssa. Tämä yhdessä tarkan ohjauksen kanssa olisivat luoneet Super Bomberman R:lle tien klassikkojen joukkoon.

Nyt kyseessä on kuitenkin lähinnä Bomberman Liven toisinto vuodelta 2006 kolminkertaisella hintalapulla. Paikallisen moninpelin ystäville luvassa on kuitenkin mahtavaa menoa niin kotona kuin sen ulkopuolellakin.

Super Bomberman RSuper Bomberman RSuper Bomberman R
Super Bomberman RSuper Bomberman RSuper Bomberman R
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Mahtava paikallinen moninpeli, positiivinen ulkoasu, yhteistyötila kaverin kanssa, musiikki
-
Ohjauksen ongelmat, tallentaminen, korkea hinta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score