Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Styx: Shards of Darkness

Styx: Shards of Darkness

Pimeyden pirstaleita


Of Orcs and Men -pelissä debyyttinsä tehnyt ja sittemmin oman pelisarjan itselleen kahminut Styx-örkki on täällä jälleen. Varkaaksi ryhtynyt antisankari onnistuu uudessa Styx: Shards of Darknessissa survaisemaan terävän nenänsä turhankin sakeaan soppaan - lupaavana ryöstöreissuna alkanut keikka johtaa tilanteeseen, jossa Styx on fantasiamaailman eri rotujen välisen sodan polttopisteessä.

Kaikkiaan viidestä eri tehtävästä rakentuvan Styx: Shards of Darknessin monimutkaiselta vaikuttava tarina on varsin perinteistä fantasiahuttua. Cyanide Studiosilla on selvästi yritetty täyttää tarinan sudenkuoppia tekemällä Styxistä sarjakuvasankari Deadpoolia muistuttava, neljännen seinän hajottamisesta innostunut sanavalmis kovanaama.

Kovin katu-uskottavaksi meininki ei pääse kuitenkaan kehittymään, sillä Styxin pelaajalle kohdistamat kettuilut game over -ruudussa alkavat nopeasti toistamaan itseään. Tehtävien aikana hahmon rajumpaa puolta pääsee harjoittamaan kaatamalla syövyttävää happoa vihollisten ruumiiden päälle ja suorittamalla pelin ikärajan huomioon ottaen varsin verisiä, kaikkea muuta kuin vaivihkaisia tappoja. Shards of Darknessin tavoittelema muka-cool överiys tuntuu niin tarkkaan laskelmoidulta, että se muuttuu tylsäksi alta aikayksikön.

Styxin seikkailun puitteet ovat kuitenkin kulissien kannalta enemmänkin kuin kohdallaan. Pelin kentät ovat laajoja, miltei dishonoredmaisessa mittakaavassaan vaikuttavia ja monipuolisia alueita, joista löytyy varsinaisen päätehtävän ohella lisätekemistä ja vaihtoehtoisia etenemisreittejä vaikka muille jakaa. Shards of Darknessin ympäristöt tukevat hienosti erilaisia etenemistapoja, vaikka mitään varsinaisesti uutta ei olekaan tarjolla - nykyaikaisten hiiviskelypelien tapaan Styxinä pääsee kurkkimaan ovien avaimenrei'istä, sammuttelemaan valonlähteitä viskomalla hiekkaa soihtuihin ja piileskelemään kätevästi sijoitetuissa tynnyreissä ja arkuissa sekä pöytien alla, jolloin pelin kuvakulma vaihtuu ensimmäiseen persoonaan. Mukana on myös trendikäs röntgenkatsetta muistuttava ominaisuus, jonka avulla Styx näkee huoneissa palloilevat vartijat ja pöllimisen arvoiset esineet värein korostettuina.

Styx: Shards of DarknessStyx: Shards of DarknessStyx: Shards of Darkness
Styx: Shards of DarknessStyx: Shards of DarknessStyx: Shards of Darkness