Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Lego Worlds

Lego Worlds

Paljon rakentelua mutta mitä sitten?


Pitkän linjan Lego-pelien työstäjä Traveller's Tale on jälleen virtuaalipalikoiden kimpussa. Yhtiön aikaisemmat palikkapelit ovat kattaneet tarinoillaan populaarikulttuurin järkäleitä Star Warsista Marveliin luoden hauskan ja ennen kaikkea omaperäisen tyylin kertoa tuttuja tarinoita. Nyt Traveller's Tale on kuitenkin jättänyt taakseen ulkopuoliset aiheet ja rakentanut täysin oman Lego-maailmansa, jossa pelaaja pääsee olemaan oman onnensa arkkitehti.

Lego Worlds on perinyt valikkorakennettaan myöten tekijöidensä aikaisempien tuotosten ilmeen. Palikoiden rasahdusäänet on kuultavissa tämänkin pelin valintoja tehdessä. Hahmoa liikutellaan kolmannesta persoonasta, ja perustoimintoihin kuuluy hypyn ohella lyönti. Tällä kertaa kuitenkin automaattinen kasailu nappia painamalla on poistettu. Tilalle on tuotu erillinen toimintapyörä, josta pystyy valitsemaan ties minkälaisia muokkaus- ja rakennustyökaluja. Pelaaja voi esimerkiksi kopioida kaikkia maailmoista löytyviä tavaroita elukoita myöten ja monistaa niitä loputtomiin. Yksittäisistä legoista omien luomusten kasailun ja värittelyn lisäksi itse palikkamaailmaa pystyy muokkaamaan vapaasti omalla työkalulla. Puuhailua voi harrastaa niin monella tavalla ja sen verran yksityiskohtaisesti, että pienemmänkin rakennuksen viimeistelyyn kuluu aivan liikaa aikaa. Myös tahmea ja epätarkka ohjattavuus syövät iloa palikoiden parissa puuhailusta.

Huikean rakentelun ja muokkauksen vastapainoksi Lego Worlds ei yllättäen tarjoa oikeastaan minkäänlaista tarinaa pelattavaksi. Työkalut esittelevän, puuduttavan tutoriaaliosion jälkeen ainoana kehyksenä rakentelulle toimii kultaisten palikoiden keruu. Oikea määrä palikoita mahdollistaa pääsyn seuraavaan Lego-maailmaan. Seuraava maailma ei kuitenkaan tarjoa mitään uutta ympäristöään lukuunottamatta, jos edes sitäkään. Lego-hahmoja pitäisi autella kultapalikoiden saannin toivossa. Varsin rajatuista yksittäisistä maailmoista löytyy kultapalikkatehtävien lisäksi tietyn verran uutta tavaraa ja kolikoita kerättäväksi. Rahoilla saa käyttöön kerättyä roinaa, jota pystyy taas hyödyntämään uusien rakennelmien kasauksessa. Maailmoissa lymyilee myös vaaroja hyökkäävistä luurangoista laavavirtoihin. Hahmon kuolema ei tunnu vaikuttavan mihinkään, jolloin tyhjän potkaisusta ei oikeastaan tarvitse välittää.

Lego WorldsLego Worlds
Lego WorldsLego Worlds