Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Snipperclips: Cut it out, together!

Snipperclips: Cut it out, together!

Eräs parhaista Nintendon moninpeleistä vuosiin.

  • Teksti: Fabrizia Malgieri (Käännös: Markus Hirsilä)

Kannettavuuden ohella Nintendo Switchin yksi parhaita puolia on tapa, jolla laite tuo ihmiset yhteen pelaamaan. Switch pyrkii Wiin tyyliin varmistamaan sen, että pelaajat voivat kokoontua helposti laitteen ääreen kisailemaan erikoisia kokemuksia tarjoavien peli-ideoiden ympärillä.

Snipperclips: Cut it out, together! on mitä selkein Nintendon viesti pelikokemuksen jakamisesta ja yhteistyöhön kannustamisesta. Keskeinen idea on erittäin helppo ja yksinkertainen, mutta kasvava haaste riittää pitämään mielenkiinnon yllä. Snipperclipsin on tehnyt eräs Nintendon sisäisistä studioista nimeltään SFB Games, ja lopputuloksena on viime vuosien onnistunein moninpeli Nintendolta.

Snipperclipsin kantavana ideana on, että maksimissaan neljä pelaajaa ottaa hallintaansa kaksi paperiarkkia (nimeltään Snip ja Clip), joista sitten leikataan ja taitellaan erilaisia asioita ratkoen näin kenttiin sijoitettuja pulmia. Alati haastavampia tehtäviä selvittääkseen pelaajien on määrä tehdä yhteistyötä, ja tarvittaessa leikata toistensa paperiarkeista paloja pois ratkaisun saavuttamiseksi. Hyvin nopeasti käykin ilmi, että ilman jatkuvaa yhteistoimintaa koko peli hajoaa silkaksi sotkuksi.

Pääpelimuoto on nimeltään World, joka jakautuu kaikkiaan kolmeen erilaiseen maailmaan. Nämä ovat odotetusti jaettu moniin erilaisiin ratkottaviin haasteisiin. Jokaisessa haasteessa on oma tasosuunnittelunsa, joka on innoittunut jostakin teemasta. Esimerkiksi Retromania oli rakennettu 80-lukua muistuttavaksi. Jokaisessa maailmassa on kaikkiaan 15 kenttää ja kourallinen "pomokenttiä". Nämä erottuvat tavallisista siten, että pomokentät ovat selvästi astetta haastavampia.

World-muodossa tehtäviä voi ratkoa joko yksin tai kaverin kanssa, joskin ystävän mukaan ottaminen on erittäin suositeltavaa. Yksinpeli eroaa moninpelistä siten, että silloin täytyy painaa joy-con-ohjaimesta nappia käsiteltävän paperiarkin vaihtamiseksi. Yksinpelissä ei ole lainkaan samaa tenhoa, koska Snipperclips on selvästi suunniteltu moninpeliksi.

Snipperclips: Cut it out, together!
Snipperclips: Cut it out, together!
Snipperclips: Cut it out, together!