Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
theHunter: Call of the Wild

The Hunter: Call of the Wild

Kaunis mutta vaikea

  • Teksti: Andreas Blom (Käännös: Markus Hirsilä)

Metsästyspelejä ei paljoa markkinoilla ole. The Hunter vie pelaavan kansan metsästysalueelle nimeltä Layton Lake District, ja perille saapumisen jälkeen kertoja perehdyttää rottien ja peurojen metsästämisen saloihin.

The Hunter: Call of the Wild haluaa olla metsästyssimulaattori. Toisin sanoen pelaajan tehtävänä on jäljittää eläimiä ja päästää ne päiviltä. Tämä tapahtuu liikuskelemalla ympäriinsä kohtuullisen vapaassa metsämaisemassa, joka tuo mieleen taannoisen Firewatch-pelin. Kaiken keskiössä on välttää paljastumista eläimelle ennen kuin on päässyt riittävän lähelle aseensa laukaistakseen. Menestys koostuu kolmesta osatekijästä: ääni, haju ja näkyvyys. Hajulle ei voi tehdä mitään, mutta liikkua voi niin kyyryssä kuin maatenkin. Ryömiminen on omiaan peittämään sekä näkyvyyttä että ääniä riistan suuntaan. Kohdetta kannattaa tietysti lähestyä sellaiselta suunnalta, ettei tuuli kuljeta omaa hajua riistan nenään ennen aikojaan. Kaikkien osatekijöiden oppimiseen menee jokunen tovi, mutta sen jälkeen homman nimi aukeaa.

Kokemus ensimmäisen persoonan peleistä on opettanut tähtäämään päähän maksimaalisen vahingon tuottamiseksi, mutta tämä ei päde The Hunterissa. Peuraa piti osua neljästi päähän ja kerran sydämeen ennen kaatoa. Mikäli kohde ei ole laaki ja vainaa, on saalista pakko ryhtyä jäljittämään jälkien ja veripisaroiden perusteella. Nämä asiat paljastavat saalislajin, liikkumissuunnan ja -nopeuden. Sama pätee erilaisiin ääniin: nappia painamalla voi katsoa, oliko ääni varoitushuuto lähestyvästä metsästäjästä vaiko kenties soidinkutsu. Jäljityskokemus on jokseenkin turhauttava, ja vaatii runsaasti kärsivällisyyttä. Jokaisen tehtävän aikana voi suorittaa vapaaehtoisia lisähaasteita, joilla saa ylimääräisten kokemuspisteiden ohella paremman käsityksen metsästysympäristöstä. Varsinaisen palkkion saa kuitenkin vain riistan kaatamisesta. Näillä pisteillä ja rahoilla pääsee sitten ostamaan parempia varusteita ja päivittämään oman hahmon kykypuuta.

theHunter: Call of the WildtheHunter: Call of the WildtheHunter: Call of the Wild
theHunter: Call of the WildtheHunter: Call of the WildtheHunter: Call of the Wild
theHunter: Call of the Wild
theHunter: Call of the Wild
theHunter: Call of the Wild
theHunter: Call of the Wild
theHunter: Call of the Wild
theHunter: Call of the Wild