Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Flatout 4: Total Insanity

Flatout 4: Total Insanity

Vauhdin hurmaa keskinkertaisessa romurallissa


Ensimmäiset kaksi Flatout-peliä ovat riemukasta romurallia, jotka tarjoavat ikimuistoista vauhdin hurmaa ja kutkuttavia tilanteita kavereiden kanssa. Kun suomalainen pelitalo Bugbear päästi Flatout-sarjansa ratista irti, alkoi kaahailu pahasti hiipumaan ja vauhtia sai ainoastaan laadun heikkeneminen. Sarjan kolmas osa oli enää vain pahanhajuinen pölähdys pakokaasua iloisesti revittelevien esiosien putkista. Sen takia tulikin yllätyksenä, että sarjaan enää edes kaavailtiin jatkoa. Rattiin hyppäsi ranskalainen kehittäjä Kylotonn, ja peli tuntuu saaneen taas hieman putket pörisemään.

Varauksellisesta asenteesta huolimatta ensivaikutelma pelistä yllättää positiivisesti. Kolmiulotteisissa valikkotaustoissa on yrityksen makua, ja yleisilme on miellyttävän selkeä tyypillisen räkärokin pauhatessa taustalla. Valittavana on yksittäisten rallien lisäksi urapeli ja moninpeli. Harmillisesti moninpeli ei tue jaetun ruudun iloa: vaihtoehtoina ovat ainoastaan netin välityksellä toimiva kaahailu ja vuoropohjainen party mode. Tässä pelimuodossa räsynukkekuski ammutaan tuulilasin läpi vauhdissa kohti erilaisia maaleja, mutta jo Bugbear-ajoilla tehdyn hauskuuden pilaa nyt jäykkä fysiikka ja tahmea ohjattavuus.

Ajomallinnus pelissä on todella kepeä eikä kaahailuun saa kunnollista otetta. Itseasiassa auto tuntuu ja jopa ajoittain näyttäisi leijuvan tien päällä. Sarjan tunnetuksi tehnyt fysiikkamallinnus on mukana ajamisessa varsin heikosti. Auto ei hajoa läheskään niin yksityiskohtaisesti kuin jo yli kymmenen vuotta sitten ensimmäisessä Flatoutissa, ja nämä vähäisetkin hajoamiset ovat vain kosmeettisia. Auto siis seilaa yhtä sulavasti teillä riippumatta siitä, onko runko rusinana vai ei. Kentistä löytyy kiitettävästi hajotettavaa ympäristöä, mutta tämäkin vaikuttaa autoiluun hidastavasti vain ensimmäisellä kerralla törmätessä. Eli romahtanut puusee näkyy lautakasana seuraavallakin kierroksella autojen kuitenkin kaahatessa sen läpi ilman minkäänlaista vaikutusta.

Flatout 4: Total InsanityFlatout 4: Total InsanityFlatout 4: Total Insanity
Flatout 4: Total InsanityFlatout 4: Total InsanityFlatout 4: Total Insanity