Suomi
Gamereactor
arviot
Day of Infamy

Day of Infamy

New World Interactiven toisen maailmansodan pyssyttely pääsi pois Early Access -palvelusta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Day of Infamy on toiseen maailmansotaan sijoittuva ammuskelupeli, jonka kehittäjien aiempiin näyttöihin lukeutuu PC:lle vuonna 2014 julkaistu taktinen pyssyttely Insurgency. Day of Infamy on vielä nousussa olevan studion tuote, ja se on varsin pätevä lajityyppinsä edustaja.

Julkaisu ei ole sujunut ongelmitta, sillä esimerkiksi yhdellä testatulla PC:llä peliä ei voinut sulkea vetämättä tietokoneen johtoja kokonaan irti seinästä. Tämä on harmillista, sillä teknisiä ongelmia lukuun ottamatta Day of Infamy tekee työnsä oikein hyvin.

Visuaalisesti sahalaitareunoja on paljon nähtävissä, mutta samaan aikaan ympäristöissä on runsaasti yksityiskohtia, ja käytetyt tehosteet ovat vaikuttavia. Karttoja on mukava määrä, ja ne vaihtelevat osumaa saaneista eurooppalaisista kylistä aina välimerellisiin saariin asti. Odotetusti mukana on myös se pakollinen Normandian maihinnousu. Joukot ovat elävän näköisiä, ja ryömimistä lukuun ottamatta liikeanimaatiot ovat sujuvia. Äänimaailma kruunaa kokonaisuuden. Aseiden pauke, dialogi, kiljunta ja räjähdykset luovat yhdessä uskottavan tuntuisen sotanäyttämön.

Day of Infamyn illan tähti on silti sen erilaiset pelimuodot ja pelattavuus. Aseet on mallinnettu hyvin, ja erilaisten vaihtoehtojen välillä on riittävästi eroja. Näin ollen ennen ottelua tehtävillä valinnoilla on merkitystä. Kummallekin joukkueelle on tarjolla rajallinen määrä hahmoluokkia, mikä auttaa pitämään meiningin tasapainossa. Lisäksi eri luokkien on tehtävä yhteistyötä maksimaalisen hyödyn saavuttamiseksi.

Tämä on mainos:

Ammuskelu ja fysiikkamallinnus vaikuttavat olevan erittäin hyvin kuosissa. Day of Infamy pyrkii luomaan ennen kaikkea realismin tuntua, eikä niinkään nopeita pikatulitaisteluja lähimpien kilpailijoiden malliin. Pelimuotoja on tarjolla useita. Yleensä niissä on kyse rajallisesta määrästä hyökkäysaaltoja, ja kuoleman korjatessa pelaajan on odotettava uutta aaltoa päästäkseen takaisin matsiin mukaan. Toisin sanoen tulta päin ei pääse juoksemaan heti uudestaan, vaan peli pakottaa vetämään hetken verran henkeä. Näin ollen pelin aikana tulee mietittyä tarkemmin oman hahmon hengissä pysymistä, sillä kuolon korjatessa joutuu joksikin aikaa vilttiketjuun.

Yhdistelmä aggressiivista taistelua ja ripaus kuolemanpelkoa tekevät yhdessä Day of Infamyn pelaamisesta vetoavaa ja taktista. Kyse on mielenkiintoisesta keskitiestä Counter-Striken ja Call of Dutyn välimaastossa. Offensivessa puolustava joukkue vahtii kolmea maastonkohtaa, ja hyökkäävä puoli saa edistyessään alati enemmän vahvistuksia itselleen. Puolustavalla joukkueella on alussa paljon enemmän aaltoja vahvistuksille, mutta niiden loputtua ei lisää ole tulossa. Liberationissa molemmat joukkueet kamppailevat samojen maastonkohtien hallinnasta samojen aaltomäärien kera. Jokainen pelimuoto on hieman erilainen, mutta perusteet ovat silti samanlaiset.

Kilpailullisten PvP-muotojen ohella mukana on kavereiden kanssa pelattavia co-op-muotoja, joissa pelataan tekoälyn ohjaamia botteja vastaan. joukosta erottui Entrenchment, jossa pelaajien tulee ajaa aalloittain hyökkäävät viholliset pois, ja sen jälkeen perääntyä taktisesti tärkeisiin maastonkohtiin. Pelaaminen on yllättävän haastavaa varsinkin silloin, kun osanottajien lukumäärä ei ole maksimissa. Kavereiden kanssa tekoälyä vastaan pelaaminen onkin oiva vaihtoehto niille, jotka haluavat hieman vähemmän intensiivistä menoa.

Kaikki edellä mainittu sekoittuu yhdeksi onnistuneeksi sopaksi, jossa on riittävästi erilaisia karttoja, mielenkiintoisia pelimuotoja ja kiinnostavia tilanteita. Pelattavuus on nopeaa ja täynnä jännitystä, ja varsinkin äänimaailman osalta New World Interactive on osoittanut olevansa pätevä tekijä. Day of Infamy ei ole täydellinen, mutta se on silti riittävän hyvä lajityyppinsä edustaja. Teknisistä ongelmistaan huolimatta kyseessä on peli, jota voi suositella toisen maailmansodan pyssyttelyjen ystäville.

Tämä on mainos:
Day of InfamyDay of Infamy
Day of Infamy
Day of InfamyDay of InfamyDay of Infamy
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Taistelutoiminta, hahmoluokkien ja aseiden valikoima, PvP-pelimuodot, haastava co-op
-
Tekniset ongelmat, ryömimisanimaatio, audiovisuaalisella tasolla parantamisen varaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Day of Infamy sai päivityksen

Day of Infamy sai päivityksen

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

New World Interactive on julkaissut suurehkon päivityksen toisen maailmansodan peliinsä Day of Infamy. The Aussie Update lisää mukaan kartan Rhineland, uusia yksiköitä,...

0
Day of Infamy sai julkaisutrailerin

Day of Infamy sai julkaisutrailerin

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

New World Interactiven toisen maailmansodan pyssyttely Day of Infamy on poistunut Steamin Early Access -palvelusta julkaisutrailerin kera. Kuvamateriaalin perusteella...



Ladataan seuraavaa sisältöä