Suomi
Gamereactor
arviot
Bulletstorm: Full Clip Edition

Bulletstorm: Full Clip Edition

People Can Fly'n huumoriräiskintä on täällä taas.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuonna 2011 julkaistu pyssyttely Bulletstorm ei onnistunut saavuttamaan muuta kuin kulttiklassikon aseman. Nyt julkaistu Full Clip Edition on paitsi paljon kauniimman näköinen kuin alkuperäinen, se mahdollistaa myös koko tarinan pelaamisen Duke Nukemina. Mitään erityistä ja uutta ei ole luvassa, mutta nyt jos koskaan on aika katsastaa tämä edellisen sukupolven huumoripyssyttely.

Bulletstorm sijoittuu vaatimattomasti 2700-luvulle, ja seurailee erikoisen palkkasoturijoukko Dead Echon vaiheita. Grayson Hunt on tämän omalaatuisen porukan johtaja, joka joutuu vanhan esimiehensä kenraali Serranon pettämäksi. Alkoholismin riivaaman Graysonin mukana kulkee osittain robotiksi muutettu Ishi. Yhdessä kaksikko jäljittää kenraali Graysonia Stygia-planeetalla. Nasevasta sanailusta huolimatta tarina jää torsoksi, koska mielenkiintoisia henkilöhahmoja on yksinkertaisesti liian vähän.

Lapsipuolen asemaan jäävän tarinan ohella Bulletstorm keskittyy räjähtävään ja jatkuvaan toimintaan. Ensimmäisen persoonan pyssyttelyjen lajityypistä poikkeavasti luovuus palkitaan ruhtinaallisilla pisteillä. Ranteessa Graysonilla on sähköinen ruoska, jonka avulla voi kiskoa pahiksia lähelleen tai pitkin tannerta levitettyihin ansoihin. Maastossa on niin räjähtäviä hot dog -kojuja, lihaa syöviä kasveja kuin pyöriviä sirkkelinteriäkin. Näin ollen pahiksen potkaiseminen tai muuten viskominen oikeaan suuntaan tuottaa ajoittain mitä brutaaleimman lopputuloksen. Pelin asevalikoima on jokseenkin rajoittunut, mutta menoon saa ympäristöä ja sähköruoskaa käyttämällä paljonkin vaihtelua.

Jokaisesta taposta palkitaan pisteillä, ja pojojen ohella suoritteen nimi ilmaantuu ruudulle näkyvästi. Pisteiden ja erikoisten tappojen metsästäminen on hauskaa, ja sen rohkaisema luovuus pitää pelaajan mielen virkeänä. Viskin juominen ja käsillä oleviin tilanteisiin oikealla hetkellä reagoiminen kartuttavat nekin osaltaan pistetiliä. Riittävästi pisteiden kartuttua voi ostaa itselleen kykypuusta parannuksia esimerkiksi lipaskokoon, tai ostaa uusia aseita.

Tämä on mainos:

Ammuskelu on tarkkaa ja sujuvaa, mutta ohjauksessa on joitakin kummallisia asetuksia. Xboxilla Y-napin pohjaan painaminen aukaisee aseiden pyörövalikon, kun taas Y-napin nopea napautus vaihtaa pääaseen kakkostussariin. Ero näiden kahden toiminnon välillä on liian häilyvä, mikä johtaa mokiin tiukoissa tulitaisteluissa. Hyppynappia ei ole lainkaan: ainoa tapa ylittää este on lähestyä sitä odottaen tilannekohtaisen symbolin ilmaantumista ruutuun. Suuresti nämä eivät kokemusta haittaa, mutta Full Clip Edition on kuitenkin uusintajulkaisu. Siksi olisi luullut People Can Fly'n hiovan myös ohjausta.

Pintapuolisen parantelun sijaan Bulletstorm: Full Clip Edition on uudistettu melkein kokonaan graafisesti. Hahmomallit ovat huomattavan yksityiskohtaiset alkuperäiseen verrattuna, ja kauniit ympäristöt heräävät eloon aivan uudella tavalla. Tällainen paneutuminen on ihailtavaa ottaen huomioon, että People Can Fly olisi vain voinut lätkäistä vanhan pelin uusille alustoille ja olla tyytyväinen. Paikoitellen ikä tietenkin jo näkyy, mutta suurimmaksi osaksi uusittu Bulletstorm näyttää vieläkin modernilta.

Tarinan ohella tarjolla on pisteiden tavoitteluun keskittyvä Echoes, jossa palataan tuttuihin maisemiin tavoitteena suorittaa mahdollisimman paljon taitotappoja. Jopa muutamia uusia karttoja on kokonaisuuteen lisätty. Tulostaulut rohkaisevat tekemään parempaa tulosta kavereihin verrattuna. Anarchy-pelimuodossa kootaan kavereita yhteen, ja määränä on piestä aalloittain päälle käyviä pahiksia. Harmillisesti tarina on edelleenkin tiukasti yksinpeli. Bulletstorm jos mikä olisi hyötynyt pätevästä kaverin kanssa pelattavasta co-op-tilasta.

Huolimatta onnistuneesta remasteroinnista on silti huomionarvoista, ettei uudessa versiossa ole mitään aidosti uutta sisältöä. Myöhemmin julkaistut DLC-paketit Gun Sonata ja Blood Symphony ovat toki mukana samoin kuin mahdollisuus pelata Duke Nukemina kera uusien Echoes-karttojen. Silti peli olisi kaivannut jotain enemmän innostaakseen jo aiemmin pelanneet takaisin astialle. Bulletstorm: Full Clip Editionia myydään lähes uuden pelin hinnalla, joten sitä suuremmalla syyllä se olisi kaivannut jotain ylimääräistä sisältöä alkuperäiseen verrattuna.

Tämä on mainos:

Kokonaisuutena aika on kohdellut Bulletstormia hyvin: se on vieläkin nautittava ja toiminnallinen ensimmäisen persoonan pyssyttely. Full Clip Edition on ulkonäkönsä osalta merkittävästi alkuperäistä parempi, ja kaverin kanssa pelattavan tarinatilan puutteesta huolimatta se kannattaa katsastaa uudestaankin. Toivottavasti uusintajulkaisu saavuttaa riittävästi menestystä, jolloin tulevaisuus voisi tuoda tullessaan myös jatko-osan.

Bulletstorm: Full Clip EditionBulletstorm: Full Clip EditionBulletstorm: Full Clip EditionBulletstorm: Full Clip Edition
HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Paranneltu ulkoasu, taitotapot pitävät mielen virkeänä, Echoes ja Anarchy ovat hauskoja nekin
-
Duke Nukemin ohella ei muuta uutta sisältöä, ohjauksessa parantamisen varaa, unohdettava tarina
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä