Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Bulletstorm: Full Clip Edition

Bulletstorm: Full Clip Edition

People Can Fly'n huumoriräiskintä on täällä taas.

  • Teksti: Kieran Harris: (Käännös: Markus Hirsilä)

Vuonna 2011 julkaistu pyssyttely Bulletstorm ei onnistunut saavuttamaan muuta kuin kulttiklassikon aseman. Nyt julkaistu Full Clip Edition on paitsi paljon kauniimman näköinen kuin alkuperäinen, se mahdollistaa myös koko tarinan pelaamisen Duke Nukemina. Mitään erityistä ja uutta ei ole luvassa, mutta nyt jos koskaan on aika katsastaa tämä edellisen sukupolven huumoripyssyttely.

Bulletstorm sijoittuu vaatimattomasti 2700-luvulle, ja seurailee erikoisen palkkasoturijoukko Dead Echon vaiheita. Grayson Hunt on tämän omalaatuisen porukan johtaja, joka joutuu vanhan esimiehensä kenraali Serranon pettämäksi. Alkoholismin riivaaman Graysonin mukana kulkee osittain robotiksi muutettu Ishi. Yhdessä kaksikko jäljittää kenraali Graysonia Stygia-planeetalla. Nasevasta sanailusta huolimatta tarina jää torsoksi, koska mielenkiintoisia henkilöhahmoja on yksinkertaisesti liian vähän.

Lapsipuolen asemaan jäävän tarinan ohella Bulletstorm keskittyy räjähtävään ja jatkuvaan toimintaan. Ensimmäisen persoonan pyssyttelyjen lajityypistä poikkeavasti luovuus palkitaan ruhtinaallisilla pisteillä. Ranteessa Graysonilla on sähköinen ruoska, jonka avulla voi kiskoa pahiksia lähelleen tai pitkin tannerta levitettyihin ansoihin. Maastossa on niin räjähtäviä hot dog -kojuja, lihaa syöviä kasveja kuin pyöriviä sirkkelinteriäkin. Näin ollen pahiksen potkaiseminen tai muuten viskominen oikeaan suuntaan tuottaa ajoittain mitä brutaaleimman lopputuloksen. Pelin asevalikoima on jokseenkin rajoittunut, mutta menoon saa ympäristöä ja sähköruoskaa käyttämällä paljonkin vaihtelua.

Jokaisesta taposta palkitaan pisteillä, ja pojojen ohella suoritteen nimi ilmaantuu ruudulle näkyvästi. Pisteiden ja erikoisten tappojen metsästäminen on hauskaa, ja sen rohkaisema luovuus pitää pelaajan mielen virkeänä. Viskin juominen ja käsillä oleviin tilanteisiin oikealla hetkellä reagoiminen kartuttavat nekin osaltaan pistetiliä. Riittävästi pisteiden kartuttua voi ostaa itselleen kykypuusta parannuksia esimerkiksi lipaskokoon, tai ostaa uusia aseita.

Ammuskelu on tarkkaa ja sujuvaa, mutta ohjauksessa on joitakin kummallisia asetuksia. Xboxilla Y-napin pohjaan painaminen aukaisee aseiden pyörövalikon, kun taas Y-napin nopea napautus vaihtaa pääaseen kakkostussariin. Ero näiden kahden toiminnon välillä on liian häilyvä, mikä johtaa mokiin tiukoissa tulitaisteluissa. Hyppynappia ei ole lainkaan: ainoa tapa ylittää este on lähestyä sitä odottaen tilannekohtaisen symbolin ilmaantumista ruutuun. Suuresti nämä eivät kokemusta haittaa, mutta Full Clip Edition on kuitenkin uusintajulkaisu. Siksi olisi luullut People Can Fly'n hiovan myös ohjausta.

Bulletstorm: Full Clip EditionBulletstorm: Full Clip EditionBulletstorm: Full Clip EditionBulletstorm: Full Clip Edition