Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Lego City Undercover

Lego City Undercover

Muutaman vuoden takainen Wii U -yksinoikeus on täällä taas.

  • Teksti: Mike Holmes (Käännös: Markus Hirsilä)

Sisällön puolesta Lego City Undercover on hyvin samanlainen kuin Wii U:n versio vuodelta 2013. Maailma on kuitenkin mennyt eteenpäin, joten on tullut aika siirtää peli Nintendon uudelle Switchille muiden nykypolven konsolien ohella.

Lego City Undercover oli eräs Wii U:n parhaista peleistä, ja yksi kaikkien aikojen parhaimmista legopeleistä. Mahtava se on edelleenkin, joskin tekninen suoriutuminen on kärsinyt siirrosta uudelle alustalle. Jo muutaman tunnin pelaamisen jälkeen vastaan oli tullut peräti kaksi sellaista bugia, jotka pakottivat lataamaan aiemman tallennustiedoston. Jokunen selkeä ruudunpäivityksen notkahdus tuli myös koettua. Pisteenä iin päällä lataustauot ovat aivan liian pitkät Switch-versiossa. Huolimatta paikoitellen epäonnistuneesta siirtymästä uudelle alustalle Lego City Undercover on edelleen täynnä perheystävällistä hauskanpitoa, mukavaa tarinankerrontaa ja intuitiivista pelisuunnittelua.

Juoni ei voita palkintoa omaperäisyydessä, mutta se on silti leikkisä tarina rikoksista ja seikkailusta ammentaen innoituksensa monestakin eri paikasta. TT Fusionin teos parodioi tunnetuimpia avoimen maailman pelejä tehden siinä sivussa pilaa elokuvistakin. Lego City Undercover onnistuu hienosti olemaan koukuttava kokemus kaikenikäisille pelaajille monilla eri tavoilla. Uutuutena lisätty mahdollisuus kaverin kanssa pelaamiseen tekee pelistä erityisen hyvän lapsen ja vanhemman yhteiseen ajanviettoon. Dialogi tarjoilee riittävästi hauskoja lausahduksia kuljettaen kevyttä tarinaa eteenpäin.

Lego City Undercoverin liikanimi on odotetusti Grand Theft Lego, ja esikuvansa mallin mukaisesti maailma on avoin. Kaupunki ei ole mitenkään massiivisen kokoinen, mutta riittävän tilava kuitenkin. Itse asiassa isompi maailma olisi saattanut olla jo haitta nuorimmille pelaajille. Nyt jokaisen nurkan nuohoamiseen ei uppoa tuhottomasti aikaa, mutta maailmassa on silti riittävästi tehtäviä pitääkseen mielen virkeänä. Sivutehtävät ovat ihan kivoja nekin, mutta pääasiallinen koukku on ehdottomasti Lego City Undercoverin päätarina. Kautta koko pelin huomaa sellaisia pelimekaanisia ratkaisuja, joita on nähty jo aiemmin muissa legopeleissä.

Lego City UndercoverLego City Undercover
Lego City UndercoverLego City UndercoverLego City Undercover