Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Fated: The Silent Oath

Fated: The Silent Oath

Virtuaalinen satutuokio viikinkien seurassa jättää parantamisen varaa.

Elämäänsä myöten kaikkensa antanutta viikinkisoturia lähestyy tuonpuoleisen porteilla muinainen jumala. Soturille tarjotaan mahdollisuutta palata takaisin suojelemaan perhettään näinä maailmanlopun aikoina. Hinnaksi paluulle pyydetään vain hänen ääntään. Viikinki palaa siis mykkänä perheensä pariin kohtaamaan tuhoutuvan maailman, jossa vihaiset jumalat riehuvat.

Ennakkoon paljon hypetetty tarina ei hirveästi lämmittänyt. Toki aihealue on mielenkiintoinen ja lukuisia hedelmällisiä elementtejä mainittiin, mutta kokonaisuus pysyi vähän liian arkipäiväisissä ja kliseisen tylsissä asioissa. Internet-kansaa kuohauttanut loppupuolen traaginen käänne tuli kieltämättä puun takaa. Enemmän olin shokissa siitä, että tarina lopetetaan täysin kesken: vastauksia ei anneta yhteenkään asiaan, joita tarina alusti koko pelin ajan.

Fated: The Silent Oath on enemmänkin minimalistisesti interaktiivinen virtuaalikokemus kuin varsinainen peli. Tarinaa seurataan pelaajan silmien kautta nähtynä pääsemättä juuri vaikuttamaan asioihin. Tarinan lyhyestä kestosta noin puolet on paikallaan istumista joko hevosen kyydissä tai leirinuotiolla muiden puheita kuunnellen. Näissä tilanteissa pelaaja voi ainoastaan käännellä päätään ja nappeja painellen heilutella käsiään. Peli esittelee innovatiivisen tavan keskustella tarinan hahmojen kanssa päätä heiluttelemalla. Nyökyttelyn ja pudistelun avulla annettuihin kysymyksiin voi vastailla, mutta harmillisesti tarinan kannalta tällä ei oikeastaan ole vaikutusta. Vastaustilanteitakin on vain muutama.

Fated: The Silent OathFated: The Silent OathFated: The Silent OathFated: The Silent Oath