Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Starblood Arena

Starblood Arena

Vauhdikasta virtuaaliareenamättöä pahoinvoinnin kustannuksella

VR-pelien hiljalleen saadessa jalansijaa markkinoilta alkaa uudelle laitteelle luonnollisesti ilmaantua myös moninpelikisailua ja puheita e-urheilusta. PSVR:n Rigs ja Battlezone ovat edustaneet tyylilajin suurimpia tapauksia tähän asti. Nyt kuitenkin täysin puskista ilmestynyt pienempi pulju WhiteMoon Dreams haastaa kilpailijat napakalla uutukaisellaan nimeltä StarBlood Arena.

Pelin tavoite on yksinkertaisesti kerätä pisteitä tuhoamalla vastustajia ja selvitä voittajaksi isoimmalla pistemäärällä. Pelit ovat joko aika- tai tapporajoitteisia, joten kuollessa peli vetäisee pelaajan takaisin taistoon muutamassa sekunnissa. Muihin tyylilajin edustajiin nähden StarBlood Arena poistaa liikkumisesta painovoiman lisäksi viimeisenkin rajoitteen lisäämällä vapaan Z-akselin mukaan menoon. Pelissä siis lennetään isoin tussarein varustetuilla pienillä avaruusaluksilla täysin vapaasti jokaiseen mahdolliseen ilmansuuntaan, miten päin vain pelaaja haluaa.

Jo pelkästään rajoittamattoman liikkumisen hallinnassa riittää tekemistä, mutta tämä "painovoimaton Quake" ei jätä asiaa siihen. Alukseen saa hetkellistä lisävauhtia turbosta tai pyörimään ympyrää jokaisen akselinsa ympäri. Perinteisen tykin lisäksi jokaisesta aluksesta löytyy niin miinoja, ohjuksia kuin erikoisaseitakin. Pelin ohjeistuksessa kaiken läpikäyminen sai aikaan verisuonen pullistuman päässä, ja iso osa ominaisuuksista oli jo unohtunut takaisin valikkoon palatessa. Aluksen hallinta vaatii siis aikamoista sorminäppäryyttä ja hyvää muistia nopeilla reaktioilla yhdistettynä. Mutta niin kuin kaikessa muussakin, harjoitus tekee mestarin.

Kentät, joissa todella nopeatempoiset taistelut käydään, ovat yleisrakenteeltaan varsin samankaltaisia keskenään. Peli on niputtanut maksimissaan kahdeksan yhtäaikaisesti toisiaan vastaan taistelevaa pelaajaa varsin pieneen tilaan, jolloin tylsiä hetkiä ei pääse tulemaan. Itseasiassa kuolema korjasi aika tiuhaan tahtiin ja peli palkitseekin pelaajan, jos hän onnistuu saamaan kolme tappoa ennen omaa kaatumistaan. 360-asteista liikkumista hyödynnetään tekemällä tasoihin useita kerroksia ja ahtaita putkistoja pienetkin avaruusalukset huomioon ottaen. Kentästä ja pelimuodosta riippuen pelaajia voi olla vastassa joko haitallisia tai hyödyllisiä yllätyksiä kuten miinakenttiä, tykkitorneja tai korjaavia droideja. Kenttäsuunniteluun on selvästi panostettu, sillä liikkuminen ja sotiminen tuntuvat dynaamiselta ja ennen kaikkea luonnolliselta.

Starblood ArenaStarblood ArenaStarblood Arena
Starblood ArenaStarblood Arena