Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
The Disney Afternoon Collection

The Disney Afternoon Collection

8-bittisen NESin kulta-aikaa nyt yhdessä paketissa.

  • Teksti: Fredrik Säfström (Käännös: Markus Hirsilä)

Joskus muinoin 80- ja 90-luvuilla julkaistiin kuolemattomia Disney-klassikoita 8-bittiselle NES-konsolille Capcomin siipien suojassa. Peleissä oli läsnä kaikki se hauskuus ja hyvä ohjattavuus, josta parhaat videopelit muistetaan. Näitä merkkiteoksia monet pelaavat vieläkin ajoittain vanhoilla masiinoillaan, mutta nyt niistä kuusi on saatavilla myös moderneille laitteille.

Kokoelman pelit ovat Chip 'n Dale Rescue Rangers, Chip' n Dale Rescue Rangers 2, Duck Tales, Duck Tales 2, Darkwing Duck ja Tale Spin. Monille vanhemmille pelaajille tämä on nostalgiamatka menneisyyteen, joten kehittäjä Digital Eclipse on lisännyt joukkoon muutakin tavaraa tätä joukkoa varten. Taannoin julkaistu Mega Man Legacy Collection säilytti ennallaan jopa alkuperäisten pelien virheet ruudunpäivitystä myöten, ja nyt sama on tehty myös The Disney Afternoon Collectionissa.

Tunnetusti 80- ja 90-lukujen videopelit ovat yleensä vaikeampia verrattuna moderneihin tuotoksiin. Kaikkein vaikeimpana muistan Darkwing Duckin. Kokoelma haluaa huomioida kaikki ikäryhmät, joten siinä on mukana paljon vaivaa säästävä tallennusjärjestelmä: tilanteen tallennus onnistuu nyt aivan koska tahansa. Toinen uudistus on hieman kyseenalaisempi: mahdollisuus kelata aikaa taaksepäin samaan tyyliin kuin esimerkiksi Forza Motorsport 6:ssa. Kumpaakaan helpotustoimintoa ei tietenkään ole pakko käyttää.

Kokoelman pelit eroavat toisistaan melkoisesti, joten meno ei missään vaiheessa ala toistaa itseään. Jopa Chip' n Dale Rescue Rangers ja jatko-osa Chip' n Dale Rescue Rangers 2 eroavat paljon toisistaan. Sama pätee myös Duck Talesiin ja sen seuraajaan. Darkwing Duck on kokoelman aatelia, joskin samalla se on kaikkein vaikein. Tale Spin erottuu eniten joukosta: siinä ohjastetaan Baloota lentokoneessa ampuen ilmasta alas piraatteja. Pikseligrafiikka on kautta kokoelman mahtavaa, ja peleissä on myös aimo annos huumoria.

The Disney Afternoon Collection
The Disney Afternoon Collection
The Disney Afternoon Collection
The Disney Afternoon Collection
The Disney Afternoon Collection