Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart 8 Deluxe

Loistavan ajopelin vieläkin loistavampi päivitys

  • Teksti: Mike Holmes (Käännös: Markus Hirsilä)

Mario Kart 8 keräsi Gamereactorissa paljon kehuja silloin, kun se vuonna 2014 julkaistiin Wii U:lle. Nyt Nintendon rallisarjan kahdeksas osa on julkaistu ehostettuna Switchille.

Mario Kart 8 Deluxessa on kaikkiaan miltei 50 erilaista rataa, yli 40 pelattavaa hahmoa, paljon vaihdettavia autonosia, uusia ja vanhoja pelimuotoja ja muita pieniä muutoksia. Tämä kaikki yhdessä tekee Mario Kart 8:sta haastavan sitä kaipaaville, ja samaan aikaan hyvän aloituskohdan ralleiluun aiemmin tutustumattomille. Switchin suunnittelu mahdollistaa kaksinpelisessiot kaverin kanssa vaikka junassa matkustaessa. Isolla ruudulla pelatessa jälki on silkkisen sujuvaa 60 ruudun sekuntivauhdilla 1080p-resoluution voimin.

Ehkä merkittävin muutos aiempaan Wii U -versioon on kyky kantaa kahta esinettä samaan aikaan. Niiden välillä ei voi vaihtaa, mutta kentältä voi poimia kaksi mukaansa yhtä aikaa. Sama on tietysti muidenkin kisaajien tavoitteena. Tämän uudistuksen seurauksena pystyy joko saavuttamaan aiempaa helpommin edellä meneviä, tai vaihtoehtoisesti pitämään takaa-ajajat vieläkin kauempana perävaloja katselemassa. Kaksi uutta esinettä muuttaa pelaamista. Esineitä varastava Boo on mukana ralleissa, kun taas höyhenen avulla pääsee hyppäämään korkeammalle Battle Mode -kisoissa.

Deluxe pakkaa kaikki Wii U -versioon julkaistut lisälatingit mukaan pakettiin. Meno on kisoissa aiempaa nopeampaa, sillä kulmissa pitempään "slaidaaminen" avaa käyttöön vaaleanpunaisen boostin. Korkeammilla vaikeustasoilla pelaavien täytyy siis hieman muuttaa pelitapaansa pystyäkseen ottamaan uudesta lisäyksestä kaiken hyödyn irti.

Toisessa ääripäässä taitotason suhteen mukana on eräänlainen apuohjaus, joka tekee radalla pysyttelemisen helpommaksi uusille ja nuoremmille pelaajille. Kokeneet ketut eivät moisen suuntaan edes sylkäise, mutta lisäys mahdollistaa kaikille pelistä nauttimisen lähtötasosta riippumatta. Tällä yhdellä lisäyksellä Mario Kart 8 Deluxe muuttuu aidosti koko perheen viihteeksi.

Mario Kart 8 DeluxeMario Kart 8 DeluxeMario Kart 8 DeluxeMario Kart 8 Deluxe
Mario Kart 8 DeluxeMario Kart 8 DeluxeMario Kart 8 DeluxeMario Kart 8 Deluxe
Mario Kart 8 Deluxe
Mario Kart 8 Deluxe
Mario Kart 8 Deluxe