Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Little Nightmares

Little Nightmares

Älä katso pimeään


Jokainen meistä on nähnyt lapsena painajaisia. Monelle on varmasti tuttua pelätä sängyn alla vaanivaa tuntematonta hirviötä ja kaapin ovet kannatti pitää öisin visusti säpissä. Kuinka moni onkaan kuullut pelottavia tarinoita tuntemattomista ihmisistä ja kaapatuksi tulemisesta. Little Nightmares tarjoaa juuri näitä painajaisia kokonaisen pelillisen verran, ihanan pelottavasti paketoituna.

Pieni tyttö nimeltä Six joutuu kaapatuksi äidiltään ja päätyy palvelijaksi The Maw -nimiselle alukselle. Laiva sattuu vain olemaan erittäin pimeä, pelottava ja groteski paikka, jossa pienen lapsen ei ole hyvä olla. Pakoon on lähdettävä hinnalla millä hyvänsä, mutta valtavien ja ahneiden olentojen maailmassa turvaa on vaikea löytää. Tie vie läpi vankilan, hullun lelutehtailijan, keittiön ja muiden paikkojen läpi, jossa lähes jokainen vastaantulija on potentiaalinen uhka.

Pohjimmiltaan Little Nightmares on fysiikkapuzzleihin perustuva tasoloikka, hieman Tarsier Studiosin edellisten pelin, Little Big Planet 3:n ja Tearaway Unfoldedin tyyliin. Nyt maisemat eivät vain ole yhtä aurinkoisia, mikä näkyy myös puzzlesuunnittelussa. Esimerkiksi teurastamosta paetaan tekemällä lihamyllyllä makkaraa, jolla voi heilauttaa itsensä seinällä näkyvään luukkuun. Välillä nenä on työnnettävä sinne, minne ei todellakaan haluaisi, sillä rumankaunis ympäristö ei todellakaan kannusta tekemään ylimääräisiä liikkeitä.

Little NightmaresLittle NightmaresLittle NightmaresLittle Nightmares
Little NightmaresLittle NightmaresLittle NightmaresLittle Nightmares