Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Dragon Quest Heroes II

Dragon Quest Heroes II

Selkeä askel taaksepäin edeltäjäänsä verrattuna

  • Teksti: Fredrik Säfström (Käännös: Markus Hirsilä)

Dragon Quest on Japanissa eräs kaikkien aikojen suosituimmista pelisarjoista. Euroopassa se on silti aina saanut olla lähinnä nurkassa ja varjoissa. Tämän korjatakseen Square Enix on viime vuosina pumpannut länsimaiden markkinoille monen monituista Dragon Quest -peliä. Yksi näistä oli Dragon Quest Heroes: The World Tree's Woe and the Blight Below, joka ei kuitenkaan saavuttanut menestystä Japanin ulkopuolella. Tästä lannistumatta ja sarjan 30-vuotista taivalta juhlistaakseen Square Enix on nyt julkaissut jatko-osan Dragon Quest Heroes II ympäri maailmaa.

Dragon Quest Heroes on parhaiten kuvailtavissa Dynasty Warriorsin kaltaiseksi toimintapeliksi, jossa taistellaan vihollislaumoja vastaan Hyrule Warriorsin hengessä. Tämän lajityypin pelit muuttuvat jonkin ajan kuluttua hyvin monotonisiksi, ja tämä ongelma vaivasi myös alkuperäistä peliä. Dragon Quest Heroes II tuntuu enemmän tai vähemmän samalta peliltä edeltäjänsä kanssa. Omega Force on selvästi keskittynyt aivan väärään asiaan laittamalla kaikki paukkunsa samaan paikkaan eli jokseenkin tylsään verkkopeliin. Dragon Quest Heroesilla on potentiaalia olla loistava, mutta se edellyttäisi paukkujen laittamista oikeaan osoitteeseen eli ennen kaikkea taisteluihin.

Dragon Quest Heroes II seurailee kaksosia Lazarel ja Teresa viikonloppumatkallaan halki Zebionin. Vuosituhantinen rauha on vallinnut seitsemän valtakunnan välillä, mutta nyt kaikki on pilalla. Kaksikon tehtävänä on selvittää, mikä meni pieleen. Harmillisesti tarina ei ole lainkaan kiinnostava, vaan paremminkin ennalta arvattava ja itseään toistava. Sen sijaan matkan varrella kohdataan monia kiinnostavia ja miellyttäviä henkilöhahmoja Dragon Questin maailmasta. Dragon Quest Heroes II on pääasiassa faneille suunnattu: mukana on huima määrä viittauksia sarjan muihin peleihin. Niitä on niin paljon, että määrä tuntuu liialliselta jopa vanhan Dragon Quest -fanin silmissä.

Pelimaailma on rakennettu roolipeliä varten, mutta silti menon keskiössä ovat taistelut. Pahikset ovat niin sööttejä, että niiden pieksemisestä tulee huono omatunto. Dragon Quest Heroes II nojaa hillittömään mäiskimiseen strategian sijasta. Jonkinlainen vaihtelu olisi ollut tervetullutta, sillä lopulta kaikki tappelut ovat samanlaisia vihollislaumojen lahtijuhlia. Onneksi sentään itsensä voi muuttaa isoksi hirviöksi aina välillä. Esimerkiksi kahdella suurella miekalla taistelevaksi puuksi muuntautuminen on paitsi tyydyttävä hetki, myös pelissä etenemistä helpottava kikka.

Dragon Quest Heroes IIDragon Quest Heroes II
Dragon Quest Heroes IIDragon Quest Heroes II