Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Human: Fall Flat

Human: Fall Flat

Putoamisunten aatelia

Human Fall Flat on huikea vapaan pelimaailman anarkiaa ja pulmanratkontaa sekoittava keitos. Siinä ohjataan atsteekkitemppelin, juna-aseman, merellisen lomakohteen, rakennustyömaan ja keskiaikaisen linnan kaltaisiin unimaailmoihin putoavaa ukkoa, joka on tarkoitus ohjata kohti kunkin kentän lopussa odottavaa kuilun reunaa.

Human Fall Flatin tasot ovat parhaimmillaan valtavia kokonaisuuksia, jotka ovat täynnä erilaisia aivopähkinöitä sisältäviä huoneita tai alueita. Niissä eteneminen ja yhden pulman ratkaiseminen kerrallaan pulmapelien perinteiden mukaisesti onnistuu, mutta mielenkiintoisesti Human Fall Flat tarjoaa jatkuvasti mahdollisuuksia rikkoa sekä maailmoja että niiden sääntöjä. Tarkkasilmäinen pelaaja löytää nopeasti erilaisia oikopolkuja tai pystyy itse luomaan niitä hyödyntämällä kentissä lojuvia, purkupallojen ja autojen kaltaisia esineitä. Kentistä ei löydy kuitenkaan varsinaisesti mitään muuta tutkimisen arvoista - esimerkiksi erilaiset kerättävät arvoesineet olisivat saaneet minut innostumaan tasojen nuuskimisesta vielä vähän enemmän. Toisaalta pelin mahtava yhteistyötila tekee kentissä riehumisesta ja niiden hajottamisesta vieläkin hauskempaa ja mielenkiintoisempaa, sillä joihinkin paikkoihin pääsee huomattavasti helpommin kaverin avustuksella - jonkinlaista läpipeluuarvoa siis löytyy kaikkien pulmien ratkaisemisenkin jälkeen.

Suurimmissa unimaailmoissa vapaus edetä miten lystää kääntyy kuitenkin toisinaan itseään vastaan, kun pelaaja ei välttämättä saa käsitystä siitä, missä tason päätepiste saati oikea suunta oikein häämöttää. Toisaalta Human Fall Flatista löytyy muutenkin erinomaiseen äänisuunnitteluun liittyvä vinkkijärjestelmä - kun pelaaja pääsee takaisin kärryille, mainion menevä pianopainotteinen musiikkiraita pärähtää soimaan ja nostaa tunnelmaa melkoisesti. Varsinkin vaikean aivopähkinän murskaamisen jälkeen vetävä pianonluraus tuntuu uskomattoman hienolta palkinnolta, joka innostaa takuuvarmasti jatkamaan eteenpäin.

Human: Fall FlatHuman: Fall FlatHuman: Fall Flat
Human: Fall FlatHuman: Fall FlatHuman: Fall Flat