Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Nioh

Nioh: Dragon of the North DLC

Lisää sitä samaa turhan kovaan hintaan

Team Ninjan Ninja Gaidenista ja From Softwaren Souls-peleistä innoittunut samuraipeli Nioh on saanut ensimmäisen lisäosansa. Luvassa on uusi tarina, joka muutaman tehtävän voimin pohjustaa tulossa olevan seuraavan lisäosan tapahtumia. Köykäiseen sisältöön nähden turhan kovan hinnan ohella harmia aiheuttaa se vaiva, joka lisäosaan käsiksi pääsemiseen on tehtävä. Niohin yksinpelin arvion pääsee lukemaan täältä, ja moninpelin arvio on täällä. Hyviä vinkkejä alkuun pääsemiseksi on puolestaan täällä.

Dragon of the North jatkuu juuri täsmälleen siitä, mihin pääpeli lopetti. Japanin pohjoisosassa kytee kapina, jonka johtomiehenä häärii Date Masamune. Yksisilmäinen soturi tekee yhteistyötä espanjalaisten kanssa, joka tietysti enteilee pahaa. Brittiläinen samurai William lähtee paikan päälle kukistamaan kapinaa ennen kuin se ehtii kunnolla alkamaankaan. Nousevan auringon maa on joutumassa eurooppalaisten keskinäisten kahinoiden tantereeksi, ja tässä sopassa Espanjan etuja ajaa mystiseksi jäävä Maria-neito.

Date Masamune on muiden Niohin avainhahmojen tapaan oikea historiallinen henkilö. Maria puolestaan on ilmeisesti synteesi useammasta historiallisesta henkilöstä käsitellyltä aikakaudelta. Nioh siis jatkaa jo pääpelissä omaksuttua tapaa linkittää pelin tapahtumat oikeaan historiaan samalla tavalla kuin Ubisoftin Assassin's Creed.

Lisäosaan pääsee käsiksi vasta, kun on pelannut pääpelin viimeisen tehtävän läpi. Tämä viimeinen tuskien taival on lisäksi tehtävä yksin, ja vastustajat lyövät todella kovaa kestäen itse iskuja varsin kiitettävästi. Tästä seuraa jokseenkin sielutonta grindaamista, että oman Williaminsa tason saa kohotetuksi riittävälle tasolle. Toinen vaihtoehto olisi vain opetella paremmaksi pelaajaksi, mutta sitä siunausta ei kaikille ole suotu. Kaiken kaikkiaan pääsin aloittamaan Dragon of the Northin vasta sitten, kun kokonaispelikello näytti 105 tuntia. Moinen vaatimus jo maksetun lisäosan aloittamiseksi on yksinkertaisesti liikaa. Jo pelkästään tämän vuoksi Niohin ensimmäistä lisäosaa ei voi suositella kuin kaikkein kovimmille virtuaalisotureille.

NiohNiohNiohNioh
NiohNiohNiohNioh