Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Rick and Morty Simulator: Virtual Rick-ality

Rick and Morty Simulator: Virtual Rick-ality

Virtual Squanchanity

TV-sarjoihin perustuvia pelejä on vuosien saatossa nähty massiivinen määrä, ja niiden taso on vaihdellut hurjasti. Itse asiassa Rick and Morty: Virtual Rick-alitykin on jo neljäs virallinen Rick and Morty -sarjaan perustuva videopeli, kun mukaan lasketaan mobiilisovellukset Pocket Mortys, Rick and Morty: Jerry's game ja selainseikkailu Rick and Morty's Rushed Licensed Adventure. Julkaisutahti on ollut huikea ottaen huomioon, että sarjan ensimmäinen jakso ilmestyi ruutuihin niinkin äskettäin kuin joulukuussa 2013.

Virtual Rick-alityssä pelaaja pääsee aktiivisesti osallistumaan Rickin ja Mortyn seikkailuihin joko Oculus Riftin tai HTC Viven avulla. Pelin on kehittänyt Job Simulatoristakin tunnettu Owlchemy Labs, ja sen on julkaissut Adult Swim Games. Mikäli lähdemateriaali ei ole tuttu niin kerrottakoon, että Rick and Morty on yhdysvaltalainen aikuisten animaatiosarja, jonka keskiössä ovat eksentrinen tiedemies Rick ja tämän pääsääntöisesti hyväsydäminen lapsenlapsi Morty. Sarjan ominaispiirteitä ovat muun muassa ajoittain hyvin mustaksi kääntyvä huumori sekä äärimmäisen mielikuvitukselliset sci-fi-tarinat, hahmot ja paikat. Rick and Mortyn voisi siis olettaa soveltuvan VR-pelin aiheeksi erinomaisesti. Tämä arvio tehtiin HTC Vivellä.

Virtual Rick-alityssä pelaaja saa ohjattavakseen Rickin suunnitteleman Morty-kloonin, jonka pääasiallinen elämäntehtävä on pestä luojansa pyykit. Tarinavetoisen pelin yksinkertaisista lähtökohdista kasvaa eeppiset mittasuhteet saava seikkailu. Sen aikana pelaaja pääsee omin käsin ratkomaan pakohuonepelimäisiä pulmia, taistelemaan galaktisen federaation sotureita vastaan, hoitamaan omaa avaruusoliolemmikkiä, pelaamaan Troy-nimistä VR-peliä, hiplaamaan plumbusia ja niin edelleen. Virtual Rick-ality hyödyntääkin VR-laitteistojen tarjoamia mahdollisuuksia erittäin monipuolisesti.

Rick and Morty Simulator: Virtual Rick-alityRick and Morty Simulator: Virtual Rick-ality
Rick and Morty Simulator: Virtual Rick-alityRick and Morty Simulator: Virtual Rick-ality