Suomi
Gamereactor
arviot
Rick and Morty: Virtual Rick-ality

Rick and Morty Simulator: Virtual Rick-ality

Virtual Squanchanity

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

TV-sarjoihin perustuvia pelejä on vuosien saatossa nähty massiivinen määrä, ja niiden taso on vaihdellut hurjasti. Itse asiassa Rick and Morty: Virtual Rick-alitykin on jo neljäs virallinen Rick and Morty -sarjaan perustuva videopeli, kun mukaan lasketaan mobiilisovellukset Pocket Mortys, Rick and Morty: Jerry's game ja selainseikkailu Rick and Morty's Rushed Licensed Adventure. Julkaisutahti on ollut huikea ottaen huomioon, että sarjan ensimmäinen jakso ilmestyi ruutuihin niinkin äskettäin kuin joulukuussa 2013.

Virtual Rick-alityssä pelaaja pääsee aktiivisesti osallistumaan Rickin ja Mortyn seikkailuihin joko Oculus Riftin tai HTC Viven avulla. Pelin on kehittänyt Job Simulatoristakin tunnettu Owlchemy Labs, ja sen on julkaissut Adult Swim Games. Mikäli lähdemateriaali ei ole tuttu niin kerrottakoon, että Rick and Morty on yhdysvaltalainen aikuisten animaatiosarja, jonka keskiössä ovat eksentrinen tiedemies Rick ja tämän pääsääntöisesti hyväsydäminen lapsenlapsi Morty. Sarjan ominaispiirteitä ovat muun muassa ajoittain hyvin mustaksi kääntyvä huumori sekä äärimmäisen mielikuvitukselliset sci-fi-tarinat, hahmot ja paikat. Rick and Mortyn voisi siis olettaa soveltuvan VR-pelin aiheeksi erinomaisesti. Tämä arvio tehtiin HTC Vivellä.

Virtual Rick-alityssä pelaaja saa ohjattavakseen Rickin suunnitteleman Morty-kloonin, jonka pääasiallinen elämäntehtävä on pestä luojansa pyykit. Tarinavetoisen pelin yksinkertaisista lähtökohdista kasvaa eeppiset mittasuhteet saava seikkailu. Sen aikana pelaaja pääsee omin käsin ratkomaan pakohuonepelimäisiä pulmia, taistelemaan galaktisen federaation sotureita vastaan, hoitamaan omaa avaruusoliolemmikkiä, pelaamaan Troy-nimistä VR-peliä, hiplaamaan plumbusia ja niin edelleen. Virtual Rick-ality hyödyntääkin VR-laitteistojen tarjoamia mahdollisuuksia erittäin monipuolisesti.

Rick and Morty: Virtual Rick-alityRick and Morty: Virtual Rick-ality
Tämä on mainos:

Pääjuonen läpäisyyn kuluu pelaajasta riippuen noin muutama tunti. Tämän jälkeen aikaa voi kuluttaa vielä muun muassa minipelien parissa tai etsimällä piilotettuja äänikasetteja. Pelissä riittää siis hyvin tekemistä suhteessa moniin muihin VR-tuotoksiin, mutta toisaalta Virtual Rick-alitylle on myös lätkäisty isohko hintalappu. Sisällön määrä voikin jäädä lopulta hieman sapettamaan. Tuotoksen yksinkertaisiin minipeleihinkin kyllästyy varsin nopeasti.

Pelin ehdottomasti paras osa-alue on sen käsikirjoitus. TV-sarja ja VR-peli on veistetty selvästi samasta puusta. Luonnollisesti Virtual Rick-ality on myös täynnä hulvattomia sarjaan liittyviä viittauksia ja "easter eggejä". Pelissä on esimerkiksi aidot valeovet, Mr. Poopybutthole sekä nyt Youseekseiksi modatut Meeseeksit. On vaikea sanoa mitä ajatuksia peli herättäisi ihmisessä, joka ei ole sarjaan perehtynyt. Sen todennäköisesti saisi läpäistyä ilman aikaisempaa Rick and Morty -tuntemusta, mutta suurta iloa kokemuksesta voisi olla vaikea saada irti. Sen verran selvästi peli on suunnattu sarjan faneille.

Teknisesti Rick and Morty edustaa VR-pelien ehdotonta kärkeä. Testatessa siinä ei esiintynyt minkäänlaisia bugeja eikä myöskään huomattavia pudotuksia ruudunpäivitysnopeudessa. Pelissä on myös muutamia hienoja mekaniikkoihin liittyviä oivalluksia, joita en ole ainakaan itse nähnyt ennen VR-peleissä hyödynnettävän vastaavalla tavalla. Lisäksi kaksiulotteisesta sarjasta kolmiulotteiseen virtuaalitodellisuuteen käännetyt grafiikat ovat onnistuneet erinomaisesti, ja ääninäyttely on hoidettu maaliin rautaisella otteella. Pelaaja tuntee aidosti olevansa sisällä Rick and Morty -jaksossa. Ennen pelin hankintaa on kuitenkin huomioitava, että se tarvitsee toimiakseen soveltuvan VR-laitteiston lisäksi myös tilaa. Rick and Mortyn maailmaan voi hypätä vain room-scale-tilassa.

Kokonaisuutena Virtual Rick-ality on erittäin onnistunut VR-peli. Sen ainoa merkittävä puute on sisällön vähyys. Seikkailun olisi suonut jatkuvan paljon pitempään. Sitä voi tästä huolimatta varauksetta suositella varsinkin TV-sarjan faneille. Mikäli peli kiinnostaa, mutta lähdeaineisto ei ole tuttu, lienee kuitenkin parasta ensin katsoa vähintään muutama TV-sarjan jakso ennen ostopäätöksen tekoa.

Tämä on mainos:
Rick and Morty: Virtual Rick-alityRick and Morty: Virtual Rick-ality
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Teknisesti erinomainen, hulvaton käsikirjoitus, TV-sarjan tunnelma siirtynyt onnistuneesti virtuaalitodellisuuteen
-
Sisällön määrä suhteessa hintaan
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä