Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Cooking Mama: Sweet Shop

Cooking Mama: Sweet Shop

Tie pelaajan sydämeen käy laadukkaan leipomispelin kautta

Pelaajat ovat päässeet pyörittelemään digitaalisia kakkusia Cooking Mama -sarjan avulla jo vuosien ajan. Sarjan ensimmäinen osa näki uuninvalon yli kymmenen vuotta sitten, ja lukuisia jatko-osia sekä spin-offeja on leivottu useille laitteille. Sweet Shop on sarjan viimeisin tuotos, jonka valmistuminen länsimaiselle yleisölle kesti kolmisen vuotta. Japanissa pelin parissa on herkuteltu jo vuodesta 2014. Aika siis kääräistä hihat ja pistää pannu kuumaksi.

Pelin tavoite on yksinkertaisesti työstää monenmoisia herkkuja ja myydä niitä puodissa lisätienestin toivossa. Peli alkaa muutaman reseptin voimin ja onnistuneista leivonnaisista palkitaan uusilla resepteillä. Kakkujen myynti onnistuu asettelemalla herkut puotiin ja odottelemalla asiakasvirtaa paikalle. Ansaituilla rahoilla ehostetaan kaupan sisustusta, jotta asiakkaat tulisivat vielä takaisin. Kaiken keskiössä on kuitenkin herkkujen leipominen mahdollisimman hyvin.

Niin kuin oikeankin leipomisen parissa, Cooking Mama: Sweet Shopissa herkun tekeminen on jaoteltu erinäisiin osiin. Itseasiassa peli seuraa varsin yksityiskohtaisesti oikeaa leipomista ja tarjoilee pelaajalle leivonnan oleelliset vaiheet omina pikkupeleinään. Vähän Wario World -tyyppisissä pikkupeleissä tilanteisiin pitää yleensä reagoida nopeasti, ja aikaa vastaan taistellaan lähes koko ajan. 60 reseptin kanssa riittää puuhasteltavaa, sillä jokainen kakkunen sisältää vähintään neljä vaihetta pelattavaksi. Luonnollisesti osa minipeleistä toistuu reseptistä toiseen, sillä tietyt vaiheet ovat oikeastikin samoja herkkuja vääntäessä. Pelaaja pääsee muun muassa hajottamaan munia, sekoittamaan taikinaa, pilkkomaan suklaata ja niin edelleen. Monipuolisuus ja nopeatempoisuus ovat pelin selkeitä valttikortteja.

Cooking Mama: Sweet ShopCooking Mama: Sweet ShopCooking Mama: Sweet Shop
Cooking Mama: Sweet ShopCooking Mama: Sweet Shop