Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Nex Machina: Death Machine

Nex Machina: Death Machine

Retroilevaa kolikkopelitykitystä Housemarquen tuttuun turvalliseen tyyliin


Suomen vanhimpiin pelitaloihin kuuluva Housemarque on tunnettu retrotunnelmaisista räiskintäpeleistään. Viime aikoina pääsääntöisesti Sonyn talliin työstetyt pelit eivät juuri ole tästä linjasta poikenneet, joten ei tule yllätyksenä, että Nex Machina jatkaa tällä samaisella luotihelvettilinjauksella.

Niin kuin puljun edellisetkin räiskinnät, ei Nex Machina paljoa juontaan avaa. Peli potkaistaan käyntiin, kun päähenkilö kaahaa scifimoponsa teknometsään, alkaa räiskiä silmittömästi päin juoksevia robottiököjä ja pelastamaan satunnaisia vihreitä ihmisiä pahisten kynsistä. Tällä ylhäältä päin kuvatulla menolla jatketaan sitten alle puolentoistatunnin päässä häämöttäviin lopputeksteihin asti, jonne kulkeva matka on jaettu viiteen eri maailmaan. Kaksi asiaa tulee hyvin selväksi: toimintaa ei tarvitse odotella eikä yksin olla.

Toiminnan ohjattavuus on yhtä selkeää kuin pelin päämäärä. Loputonta asearsenaalia mukanaan kantavaa hahmoa ohjataan vasemmasta tatista ja ampumasuuntaa oikeasta. Liian kiihkeän toiminnan alta pääsee pakoon vasemman liipaisimen alla olevasta syöksystä ja matkan varrella kerättyjä erityisaseita pääsee hyödyntämään oikealla liipaisinnapilla. Tuttuun Housemarque -tyyliin pelattavuus on hiottu laserveitsenteräväksi, eli hahmo tekee juuri sen mitä pelaaja haluaa. Tämä tuleekin tarpeeseen, sillä kymmenien monsuaaltojen rymistellessä kerralla päälle ei virheisiin juuri varaa ole. Hahmon kuollessa kertaosumasta tunnelma kiristyy pahimmillaan varsin tiukaksi, kun pelin edetessä vihollisaallot moninkertaistuvat ja taistelutantereet pienentyvät.

Nex Machina: Death MachineNex Machina: Death Machine
Nex Machina: Death Machine