Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Form

FORM

Muodollisesti pätevä HTC Vive -peli


Virtuaalitodellisuus tarjoaa monella tapaa enemmän mahdollisuuksia kuin tavallinen todellisuus. Charm Gamesin julkaisema ja kehittämä FORM toimii tästä erinomaisena esimerkkinä. Kyseessä onkin yksi HTC Viven mielenkiintoisimmista ja omalaatuisimmista julkaisuista.

FORM on käytännössä tarinallinen ensimmäisen persoonan surrealistinen pulmapeli. Pelaajan ohjaama tutkija tohtori Devin Eli selvittää mysteerisen obeliskin lähettämiä signaaleja, kun tämä yhtäkkiä ajautuu unenomaiselle matkalle läpi muistojen ja obeliskin uumenien. Tällä epätodellisen todellisella tripillä pelaajan tulee ratkaista erilaisia eteen tulevia ongelmia edetäkseen syvemmälle kohti tuntematonta.

Kuten pelin nimestä saattaa päätellä, perustuvat sen pulmat pitkälti erilaisiin muotoihin. Koneistojen palikat pitää saada oikean muotoisiin reikiin, palapelien palat koottua ja niin edelleen. Yksinkertaisen kuuloisesta lähtökohdasta huolimatta pelin aivopähkinät on toteutettu erittäin hyvin. Ne ovat visuaalisesti näyttäviä, eroavat toisistaan riittävästi, hyödyntävät erinomaisesti HTC Viven mahdollisuuksia ja tukevat surrealistista kokonaisuutta loistavasti. Kaikki pelin pulmat ovat myös äärimmäisen intuitiivisia. Niiden ratkomiseen ei tarvitse antaa, eikä annetakaan, vaikkapa kirjallisia apuohjeita. Tämä luonnollisesti syventää immersiota huomattavasti.

FormForm
Form