Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Perception

Perception

Sokkotreffit tylsyyden kanssa

Perception päästää pelaajan sokean Cassien ohjaksiin. Nuori nainen kompensoi sarjakuvasankari Daredevilin tapaan puuttuvaa näkökykyään äärimmäisen tarkalla kuuloaistilla, ja sokeainkeppiä naputtelemalla Cassien eteen piirtyy karkea kuvajainen ympäröivästä maailmasta. Jostain syystä Cassie haluaa mennä harjoittamaan Echolocationiksi nimettyä kykyään bostonilaisen kartanon uumeniin, jossa helvetti on juuri parahiksi pääsemäisillään irti...

Perception koostuu pääosin valtavan huushollin tutkimisesta Echolocationin avulla, ja peli vakuuttaa ulkoasullaan heti matkan alussa. Hieman kulttiklassikko Okamin piirrosgrafiikoita muistuttava maailma on teknisesti vaatimaton mutta erittäin näyttävä - sinisen ja mustan värisävyissä pelaajan eteen levittäytyvä maailma tuntuu sekä mielenkiintoiselta että uhkaavalta. Juonen kannalta tärkeät esineet ja esimerkiksi ovenkarmit vihertävät tyylikkäästi sinisävyisessä pimeässä, ja vihulaisten kiinnostuttua Cassiesta naisen näkemys miljööstä vaihtuu perusväritykseltään uhkaavan tummanpunaiseksi.

Äänimaailma on kauhupeleissä ehdottoman tärkeässä roolissa, ja sen merkitys korostuu päähenkilön sokeuden varaan nojaavassa Perceptionissa entisestään. Pelaajan on paineltava säännöllisin väliajoin sokeainkeppiä näpäyttävää R2:ta pitääkseen lähiympäristönsä selkeänä, mutta toisaalta muitakin näkemistä helpottavia äänilähteitä on saatavilla ihan riittävästi. Cassien omista askelista lähtevät ääniaallot, kartanon perhehelvetin tapahtumia valottavat äänitallenteet ja lumisadetta pauhaavat televisiot niin sanotusti valaisevat pimeimpiäkin nurkkia kiitettävästi ja upeasti - kepistä lähtee kulloinkin naputeltavan materiaalin myötä hyvin erilaisia ja kovuudellaan toisinaan säpsäyttäviäkin ääniä. Erityisesti pelin alkupuolella kuplamuovilla vuoratussa huoneessa tepastelusta lähtevät naksahdukset tuntuvat selkäpiissä vielä kauan pelikonsolin sulkemisen jälkeenkin.

PerceptionPerceptionPerceptionPerception
PerceptionPerceptionPerceptionPerception