Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään






Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
MotoGP 17

MotoGP 17

Pätevä vuosipäivitys

  • Teksti: Islem Sharouda (Käännös: Markus Hirsilä)

Joka kesän alussa Milestone tapaa julkaista seuraavan osan vuotuiseen MotoGP-sarjaansa. Italialainen studio on tänä vuonna julkaissut jo kaksi peliä, joista kumpikin keskittyy ajamaan kovaa kahdella pyörällä. MXGP3 julkaistiin jo tovi sitten, ja nyt on MotoGP 17 vuoro. Tarjolla on harvoin konsoleilla nähtyä realismia resoluutiolla 1080p, ja ruudunpäivitys säntäilee 60 ruutua sekunnissa.

Ulkoisesti peli on hiotumpi kuin koskaan. Areenat eivät ole itsessään erityisen vaikuttavia, mutta itse ratojen ja moottoripyörien yksityiskohtien lukumäärä on mahtava. Kuskeja ja pyöriä kritisoitiin aiemmin liiallisesta samankaltaisuudesta, mutta tämä ei ole enää ongelma. Aiheeseen perehtyneiden pitäisi pystyä erottamaan toisistaan ainakin suurin osa kuskeista ja heidän ajokeistaan.

Pohjalla toimii edelleen Milestonen oma kotitekoinen pelimoottori toisin kuin MXGP 3:ssa, joka päätti siirtyä käyttämään Unreal Engine 4:ää. Äänimaailma on kokenut parannuksia verrattuna aiempien vuosien versioihin. Kehitystiimi meni jopa niin pitkälle, että äänitti melkein jokaisen moottoripyörän äänet erikseen. Vaikutuksen huomaavat muutkin kuin asialle vihkiytyneet audiofiilit: MotoGP 17 voi hankkia pelkästään äänimaailman vuoksi tuntematta rahojen menneen hukkaan. Käyttöliittymää on niin ikään virtaviivaistettu. Valikoita on helpompi ja selkeämpi käyttää, mutta harmillisesti latausajat ovat liian pitkät.

MotoGP 17 sysää sivuun monia edellisvuonna mukana olleita elementtejä, joka keskittyi ennen kaikkea Valentino Rossin ympärille. Tämän seurauksena sisältö yksipuolistuu. Tarjolla on silti edelleen paljon erilaista kisaamista, 160 erilaista kuskia ja kaikki radat ja pyörät nykyiseltä kaudelta MotoGP:ssä, moto2:ssa ja moto3:ssa. Iloisesti mukana on myös historiallisia prätkiä, kuten 125cc, 250cc ja 500cc. Yhteensä pelattavana on yli sata moottoripyörää.

Tämän vuoden eräs isoimmista lisäyksistä on Career Team Manager, jossa pelaajat pääsevät sekä managereiksi että kuskeiksi. Uusi pelimuoto on erittäin kattava, mutta jostain syystä myös Pilot Career tekee sekin paluun. Jokaisesta kisasta ansaitaan mainemittariin pisteitä ja creditsejä, joilla parannetaan omaa peliä aina puhtaista mekaanisista asioista PR-työhön. Ylimääräistäkin aktiviteettia voi harrastaa, joita ovat esimerkiksi haastatteluiden antaminen, oman julkisuuskuvan hoitaminen sosiaalisessa mediassa tai oleminen suoraan vuorovaikutuksessa fanien kanssa.

MotoGP 17MotoGP 17
MotoGP 17